Actualitate

BBC a dezvăluit în premieră salariile vedetelor sale

Chris Evans, care a lucrat pentru programe de televiziune şi radio la BBC, a câştigat o sumă aflată între 2,2 de milioane de lire sterline şi 2,25 de milioane de lire sterline în anul financiar 2016/2017, în timp ce Claudia Winkleman este cea mai bine plătită femeie dintre vedetele BBC, câştigând o sumă aflată între 450.000 de lire sterline şi 500.000 de lire sterline.

Chris Evans a spus că este de acord cu dezvăluirea salariilor vedetelor BBC. ”Suntem cea mai mare companie publică, cred eu, şi, prin urmare, este potrivit ca oamenii să ştie ce salarii avem”, a spus el.

Gary Lineker, prezentator al emisiunii ”Match of the Day”, a câştigat între 1,75 de milioane şi 1,8 milioane de lire sterline, potrivit raportului anual BBC.

Tony Hall, directorul general al BBC, a spus că mai este ”de lucrat” în privinţa diversităţii şi a diferenţelor bazate pe gen.

George Alagiah, Jason Mohammad şi Trevor Nelson sunt cel mai bine plătite vedete BBC care aparţin BAME (Black, Asian and Minority Ethnic, n.r.). Aceştia câştigă salarii cuprinse în categoria 250.000 – 300.000 de lire sterline.

Prezentatoarea de ştiri Mishal Hussain este femeia cu cel mai mare salariu în rândul vedetelor care aparţin BAME, ea câştigând o sumă aflată între 200.000 şi 250.000 de lire sterline.

Aceasta este prima dată când BBC a făcut publice salariile vedetelor plătite cu peste 150.000 de lire sterline. Dezvăluirea acestora este cerută în noua Cartă Regală şi se referă la 96 din cele mai mari vedete ale BBC.

Raportul anual conţine informaţii referitoare la salarii grupate pe categorii, fără să precizeze sume exacte.

De asemenea, raportul nu include vedete care îşi primesc salariile lucrând pentru producători independenţi care oferă show-uri către BBC, sau prin intermediul BBC Worldwide – latura comercială a BBC. Cifrele dezvăluite în raport se referă la salariile provenite din taxa pentru licenţă.

Raportul nu specifică care dintre persoanele angajate îndeplinesc o singură funcţie şi care dintre acestea îndeplinesc mai multe funcţii la BBC.

Cifrele publicate în raport mai arată diferenţe salariale între persoane care lucrează pentru acelaşi show, inclusiv între judecătorii emisiunii ”Strictly Come Dancing”. Len Goodman şi Bruno Tonoli se situează în categoria salarială 200.000 – 250.000 de lire sterline, în timp ce Craig Revel Horwood şi Darcey Bussell se află în categoria 150.000 – 200.000 de lire sterline.

Tess Daly, coprezentatoare a emisiunii ”Strictly Come Dancing”, a avut un salariu situat în categoria 350.000 – 400.000 de lire sterline.

În total, 25 de bărbaţi din lista vedetelor primesc peste 250.000 de lire sterline, în timp ce în această categorie se situează doar nouă femei.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *