Bună Dimineața

Bombele răsar în ajun de alegeri

Se pregăteau, dom’le, violențe în masă sau, și mai grav, atentate teroriste. Taman în ajun de alegeri locale, în două clădiri din sectoarele Buiucani și Botanica ale Capitalei au fost găsite detonatoare, sticle cu cocktail Molotov, telefoane mobile folosite cică anterior în Rusia, dar și o mască Anonymous. Cu un efort minim al minții, nu e ușor să ne amintim că anul trecut, cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, poliția a descins în apartamentele organizației extremiste ANTIFA și a depistat grenade, pistoale, telefoane noi, uniforme militare…

Scenariile parcă sunt asemănătoare, doar că de data aceasta nu știm cine este proprietarul arsenalelor explozive. Cineva încearcă să agite spiritele. Aluzia la implicarea Rusiei este, totuși, un pic neverosimilă. Situația în țară și așa degradează, iar hoțiile și nesimțirea partidelor de guvernare au transferat voturile cetățenilor spre partidele proruse „stataliste” fără să fi fost nevoie de focuri de armă.

Chiar dacă aparent nu are nicio legătură, expulzarea liderului organizației unioniste Acțiunea 2012, George Simion, tot intră în eforturile instituțiilor de drept de a proteja țara noastră de așa-zise pericole din afara țării. Dar de fapt, de când există Republica Moldova, pericolul extern s-a înrădăcinat odată cu rămășițele armatei a XIV-a în Transnistria. Asta știm. Alta e problema că nu știm ce să facem cu pericolul intern-corupția și cumătrismul la nivel înalt.

Așa că, unu doi, unu doi, miliardul înapoi! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *