Actualitate

Brexit: Comisia Electorală verifică cheltuielile din campania pentru referendum

În total, peste 32 milioane de lire sterline au fost cheltuite în campania pentru referendum, din care 16,4 milioane de lire sterline donații pentru tabăra "Leave" (pro-Brexit) și 15,1 milioane pentru tabăra "Remain" (anti-Brexit).

Documentele financiare prezentate Comisiei Electorale indică faptul că bătălia pe tema Brexit-ului a fost cel mai costisitor referendum din istoria politică a țării.

Potrivit Comisiei, facturile și chitanțele prezentate de cele două campanii-umbrelă par a fi incomplete, ancheta vizând obținerea de detalii suplimentare despre anumite plăți.

"Absența unor detalii privind cheltuielile subminează transparența și face ca acestea să fie mai greu înțelese de public", a declarat Bob Posner, directorul pentru politici financiare al Comisiei.

"Acolo unde se pare că responsabilii campaniilor nu și-au îndeplinit obligațiile legale, am început și vom continua să luăm măsuri", a mai precizat el.

Comisia Electorală a publicat detalii despre toate campaniile ale căror cheltuieli au depășit 250.000 de lire.

Cifrele arată că cele două campanii rivale, "Leave" și "Remain", și-au asigurat cea mai mare parte a finanțării prin donații de peste 7.500 de lire.

O altă verificare se referă la posibile discrepanțe în documentele prezentate de partidul eurofob UKIP și de campaniile European Movement, Labour Leave și Conservatives In.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *