Actualitate

Capcana referendumului

 Referendumul, despre care s-a trâmbițat, de mai bine de o lună, este un fapt consumat. A trecut în istorie. În care istorie? Să ne spună Dodon, căci el este specialist de forță în istorie.

Duminică, 19 noiembrie, a fost o zi ca multe altele: unii s-au dus la biserică, alții – la „Calea Basarabiei”, la vilă, la țară etc. Fiecare cu drumul lui, doar spre centrele de vot se îndreptau cetățeni foarte puțini. Probabil, cei derutați, rătăciți în timp și spațiu și rusofonii. Anume acestea au căzut în capcana socialiștilor: bătrânii și antiromânii.

Dodon și Ceban, dar și alții, au venit cu capul sus la referendum, iar seara au pus „ciocul în nisip ca struții”.

Orice capcană este un pericol: fie pentru om, fie pentru orice ființă necuvântătoare. Acest referendum eșuat al socialiștilor a demonstrat că cetățenii Chișinăului sunt încă normali, nu-s naivi ca să cadă în propria capcană. Au înțeles că dacă ies duminica la vot, apoi, după inerție, vor ieși și la alte referendumuri aberante de-ale lui Dodon.

Vrea Dodon republică prezidențială? Hai la referendum! Vrea Dodon alegeri anticipate? Hai la referendum! Vrea Ceban și Dodon să dispară limba română și istoria românilor? Hai la referendum! Vrea Vasea, Ivan, Igor și Petea să-i dea împuterniciri suplimentare lui Dodon? Hai la referendum! Patru-cinci referendumuri 40-50 mln de lei se duc pe apa Bâcului, poluat și mizerabil. Din acești bani râul Bâc ar putea deveni un centru de agrement ecologic, ar putea fi amenajate malurile, ar putea fi curățată apa și amendați cei care distrug Bâcul! Dacă s-ar vrea!

Dar, despre cele 10 mln de lei nici nu știi ce să zici. După furtul miliardului de către guvernanții de diferite generații, 10 mln nici nu-s „bani”, doar bănuți…

Așa s-a exprimat, după ce a votat socialista Zina Grecianâi, poreclită „Carabina”: „Ce aceștia-s bani? Doar 9-10 mln lei. Acești bani vin în buget timp de o zi. Nu vă temeți, banii vor veni la loc!”
Cât cinism! Câtă obrăznicie, doamnă! Socialiștii au promovat idei false, adevărate capcane pentru cetățenii creduli. Dacă demisionează Chirtoacă, orașul va înflori în plină iarnă, chiar dacă plouă, nu va mai fi noroi, iar dacă ninge, străzile se vor curăța singure.

Sunt falsuri socialiste. Lucrurile se vor schimba în bine, când vor dispărea comuniștii și socialiștii deghizați, obraznici, fățarnici și lipsiți de orice morală.

Referendumul a eșuat. Oamenii nu au ieșit la vot. Cetățenii au demonstrat tărie de caracter și responsabilitate civică: chiar dacă suntem săraci, nu permitem să ne atragă, cum vor ei, în capcană. Capcanele, pe care ni le pun socialiștii (comuniștii) de toate rangurile, sunt fatale: banii aruncați în aer nu-l vor polua, ci, pur și simplu, vom deveni mai săraci. Din sărăcie nu ne vor scoate socialiștii, doar noi, prin eforturi comune, am putea să scăpăm și de sărăcie, și de socialiști. Ei sunt capcana noastră și trebuie să fim atenți, căci e deschisă mereu: prin declarațiile odioase și mincinoase, prin faptele lor reprobabile și false. Trebuie să anticipăm jocurile lor și să muncim pentru binele nostru comun, construind o societate echitabilă și corectă. De când e lumea se știe, că în capcană nimerește cel slab, sărac și flămând: „Cel sătul cu fălci pe mutră, /Cu ochi vicleni, de Iudă, /Purtându-și mintea-n burtă,/ De flămând nu vrea s-audă”. (N. Inculeț)

Socialiștii, cu Dodon în frunte, fug prin prezent, ca printr-o miriște, se uită cu o ură în trecut, căci nu-l cunosc și nu-l înțeleg, dar vor să ajungă într-un viitor, care ar putea fi ultima lor capcană, în care să cadă și să dispară.

Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *