Actualitate

Captură de canabis în valoare de peste 1 milion de euro

Ofiţerul superior de investigaţii al Direcţiei Combaterea crimei organizate a Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Andrei Bălănescu, a declarat la o conferinţă de presă că pe un lan din apropierea raionului Făleşti au fost depistate 10 sere cu dispozitive de ventilare, hidrociclare în care se aflau aproximativ 8 mii de plante de canabis, cu o masă de circa 40 de tone. Din această cantitate urmau să fie extrase aproximativ 400 de kilograme de substanţe narcotice.

Valoarea estimativă a drogurilor care urmau a fi comercializate în Federaţia Rusă este de aproximativ 3 mii de euro pentru un kilogram, iar astfel valoarea substanţelor narcotice depistate este de peste un milion de euro. Acasă la suspecţi, oamenii legii au depistat literatură despre modalitatea de creştere a acestui tip de plante.

Procurorul Lilian Bacalâm a comunicat că din grupare fac parte mai multe persoane, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 46 de ani, din raioanele Făleşti şi Glodeni, precum şi cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Aceştia, de mai mult timp importau seminţele de cânepă din Olanda, cultivau şi prelucrau plantele pe teritoriul Republicii Moldova, apoi substanţele narcotice urmau să fie transportate ilegal prin contrabandă în Federaţia Rusă. În prezent au fost reţinuţi doar doi dintre suspecţi.

Pe numele suspecţilor a fost emis mandat de arest pe termen de 30 de zile. Aceştia riscă până la 15 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. În prezent poliţiştii întreprind măsuri operative de investigaţie pentru stabilirea altor membri ai grupării implicaţi în circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

sursa:ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *