Social

Caravana de Crăciun s-a pornit în turneu prin Moldova

Proiectul se desfăşoară cu sprijinul organizaţiei internaţionale CERI în parteneriat cu Fundaţia Edelweiss din Republica Moldova.

Caravana Edelweiss şi CERI se va opri în peste 40 de locaţii de pe teritoriul Republicii Moldova, la orfelinate şi internate unde sunt instituţionalizaţi peste 7000 de copii. Pentru toţi aceştia, voluntarii vor împărţi încălţăminte de iarnă fabricată în ţara noastră – valoarea totală a donaţiei ajungând la 180.000 de dolari. “Vreau să urez drum bun şi mult succes Caravanei de Crăciun, care porneşte în turneu, în satele şi oraşele Republicii Moldova! Iniţiativa fundaţiei noastre, Edelweiss, în parteneriat cu fundaţia CERI rezonează perfect cu spiritul sărbătorilor de iarnă, îndeamnă la solidaritate şi responsabilitate socială”, a fost mesajul transmis de Vlad Plahotniuc, patronul Fundaţiei Edelweiss, cu ocazia lansării Caravanei de Crăciun.

Prima donaţie s-a făcut la Gimnaziul Internat nr. 3 din Chişinău, unde peste 230 de copii au primit de la reprezentanţii Edelweiss şi CERI încălţăminte de iarnă. Copiii şi-au ales singuri perechile preferate de cizme şi bocanci. Directorul gimnaziului, Igor Sandler, a mulţumit celor două fundaţii pentru donaţie, arătând că ea va fi cu adevărat utilă pentru elevii internatului. La rândul său, directorul executiv al Edelweiss, Aneta Serbuşcă, a arătat că Fundaţia pe care o reprezintă participă cu bucurie, alături de CERI, la proiectul Caravana de Crăciun.

“Suntem încântaţi de parteneriatul pe care Fundaţia noastră, Edelweiss, l-a realizat anul acesta cu Organizaţia internaţională CERI. Împreună, vom ajuta mulţi copii nevoiaşi din Moldova”, a menţionat reprezentantul Edelweiss. Despre importanţa proiectului a vorbit şi directorul executiv al fundaţiei CERI, Dearing Garner, care a arătat că anul acesta, peste 40 de orfelinate şi internate din Republica Moldova vor beneficia de pe urma donaţiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *