Ultima oră

Carrefour cumpără reţeaua Billa

Francezii îşi vor extinde astfel reţeaua cu 85 de supermarketuri. În cursa pentru achiziţia Billa au fost şi belgienii de la Mega Image, dar în cele din urmă s-au retras, iar Carrefour a rămas singurul ofertant. Billa a fost unul dintre lanţurile comerciale cu profituri mici în ultimii ani. Însă, mai important decât profitul şi numărul magazinelor, este locaţia lor. Cu magazine în aproape toate judeţele, Billa are o prezenţă mult mai bună decât Carrefour în Moldova şi în sud-estul ţării. De aici şi interesul major pentru această afecere, transmite Digi 24.

Carrefour încearcă de câţiva ani să se extindă pe formatul magazinelor mici. Din 2011 până în 2014 francezii au colaborat cu magazinele Angst înfiinţate de omul de afaceri Sorin Minea. Anul trecut, imediat după ce au ieşit din franciza Carrefour, supermarketurile Angst au fost preluate de Mega Image.

Anul trecut, cifra de afaceri a reţelei Billa a depăşit 300 de milioane de euro, dar profitul s-a ridicat la doar 520.000 de euro.

Carrefour a fost pe locul al doilea anul trecut în comerţul din România, cu o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro. Prin preluarea Billa, cifra de afaceri a Carrefour s-ar apropia de 1,6 miliarde de euro şi de liderul Kaufland, care a avut încasări de 1,8 miliarde de euro anul trecut. Deşi teoretic sunt hipermarketuri, magazinele Kaufland au o prezenţă puternică în interiorul oraşelor şi au o strategie de vânzări asemănătoare cu cea a discounterilor.

Sursa: monitorulbt.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *