Actualitate

Casa Albă vrea să relanseze procesul de pace israeliano-palestinian, după decizia lui Trump privind Ierusalimul

 Potrivit acestor oficiali ai Casei Albe, aceste eforturi de relansare diplomatică vor începe săptămâna viitoare, în dorinţa evidentă de a atenua tensiunile după decizia extrem de controversată a preşedintelui american, care fost condamnată aproape în unanimitate pe scena internaţională şi a reaprins violenţele din Orientul Mijlociu.

În acest sens, Washingtonul îşi bazează speranţele pe vizita vicepreşedintelui Mike Pence, aşteptat miercuri la Ierusalim.

,,Această vizită este, într-un fel, sfârşitul acestui capitol şi începutul unui nou capitol. Vom continua să ne concentrăm pe procesul de pace şi pe cum vom putea găsi o rezolvare la această situaţie", a explicat unul din oficiali, sub acoperirea anonimatului.

Mike Pence va fi însoţit de Jason Greenblatt, emisarul lui Donald Trump pentru Orientul Mijlociu, care nu s-a mai întâlnit cu interlocutorii palestinieni după decizia lui Trump.

Însă, ca semnal că anunţul preşedintelui republican de la 6 decembrie privind Ierusalimul a lăsat urme profunde, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declinat deja întâlnirea.

,,Înţelegem că palestinienii au nevoie de un timp de reflecţie, nu este o problemă", a reacţionat un alt responsabil american.

,,Noi vom fi gata când palestinienii vor fi gata să revină" la discuţii, a insistat el.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *