Actualitate

Cât de periculoase sunt alimentele păstrate în ambalajele din aluminiu

Practic, aluminiul este utilizat în industrie, întrucât este un material ușor, dar și un bun conductor de căldură și de electricitate, însă îl regăsim și în aproape toate ambalajele alimentare: cutii de conserve, de bere, caserole în care uneori depozitam mâncarea sau chiar folia de aluminiu des utilizată în bucătărie.

Multe studii efectuate în Europa au atras atenția asupra faptului că peste 175 de substanțe periculoase sunt folosite în mod legal de producătorii de ambalaje alimentare, scrie sfatulmedicului.ro.

Fie că vorbim de cutii, folii alimentare sau de aluminiu, diferite recipiente de plastic, substanțele toxice ce fac parte din componența lor sunt considerate cancerigene și pot duce chiar la instalarea infertilității.

Cu toate acestea, Agenția Europeană pentru Standarde Alimentare susține că substanțele nu sunt periculoase, ele neputând cauza malformații genetice sau dereglări hormonale, însă doar dacă sunt menținute în limitele aprobate.

sfatulmedicului.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *