Astăzi 28 Aprilie 2015, Marţi - Ultima actualizare la ora 18:49
Abonamente

Social 11 Martie 2010, ora 17:56

Ce este ajutorul social si cum beneficiem de el?

Marime Font

Ajutorul social este un ajutor financiar, platit in fiecare luna familiilor care se afla intr-o situatie de mare dificultate: ati pierdut locul de munca, nu aveti deloc venituri sau nu sunt suficiente pentru ingrijirea membrilor familiei. Acest ajutor financiar permite garantarea unui venit minim pentru fiecare familie vulnerabila, pentru ca este acordat luand in considerare numarul de persoane care traiesc impreuna in aceeasi gospodarie si au un buget comun.

Cine si pentru cat timp poate primi ajutor social?

Pentru familia si copiii dumneavoastra, mergeti la primarie si cereti ajutorul social. Atentie, este un ajutor lunar pe care statul vi-l acorda pe o perioada de sase luni. La expirarea acestui termen, puteti depune o noua cerere pentru inca sase luni.
Dupa un an de la adoptarea legii, 33.000 de familii, adica 130.000 de persoane au fost ajutate. Jumatate dintre acestea sunt copii. In fiecare luna, pentru 20.000 de familii statul plateste ajutor social. Ajutorul social este acordat oricarei persoane tinere sau varstnice, apta de munca sau cu o dizabilitate, ori care ingrijeste de un copil mai mic de trei ani, de o persoana cu dizabilitate sau de o persoana cu varsta de peste 75 de ani.

Mai multe persoane pot cere ajutorul social incepand cu ianuarie 2010

Modificarile efectuate de catre Guvern cu privire la ajutorul social vin in sprijinul populatiei de la inceputul anului 2010.
Mai multe familii cu venituri mici, deci mai multe persoane pot avea dreptul la ajutor social pentru ca pragul veniturilor a crescut cu 100 de lei. Cei care sunt deja beneficiari vor primi mai mult. Veniturile agricole nu vor mai fi luate in considerare pentru familiile cu teren agricol unde niciun membru adult nu este apt de munca sau unde persoana pensionara are peste 75 de ani. Pentru salariati 60 de lei din salariu nu vor fi calculati in veniturile familiei. Aceasta masura este binevenita pentru a incuraja cetatenii sa-si continue activitatea, chiar daca primesc ajutorul social.

Ajutorul social te ajuta, numai daca tu te ajuti pe tine!

Atentie, trebuie respectata o conditie importanta din Legea ajutorului social. Daca sunteti apt de munca si nu aveti un loc de munca, trebuie sa va inscrieti la Agentia Teritoriala pentru Ocuparea Fortei de Munca in calitate de somer. Pentru a demonstra ca sunteti in cautarea unui loc de munca, trebuie sa va prezentati lunar la agentie si sa nu refuzati un loc de munca sau un program de formare profesionala pe care agentia vi-l ofera in acord cu competentele dumneavoastra.

Cum procedezi ca sa obtii ajutorul social?

Depuneti o cerere de ajutor social. Asistentul social va ajuta in obtinerea tuturor documentelor necesare. Daca faceti parte dintr-o familie cu someri sau salariati cu venituri mici, cu persoane cu dizabilitati, daca ingrijiti de un copil cu varsta de pana la trei ani sau de persoane varstnice de peste 75 de ani, contactati asistentul social din primaria localitatii unde aveti viza de resedinta.

Impreuna cu cererea, documentele obligatorii sunt certificatul privind componenta familiei si actele de identitate ale tuturor membrilor familiei.

Asistentul social va va indica alte documente de care aveti nevoie in functie de situatia particulara a fiecarei familii:
• certificatul de salariu de la locul de munca;
• copia actului ce confirma gradul si termenul invaliditatii/severitatii bolii;
• copia deciziei de plasament in institutie;
• certificatul privind tipul de studii pe care le urmeaza orice membru al familiei (cu finantare bugetara sau prin contract), cu indicarea marimii bursei, dupa caz;
• confirmarea de efectuare a platii pensiei de intretinere;
• certificatul privind perioada de satisfacere a serviciului militar in termen;
• certificat confirmativ de la organele abilitate sau copia actelor de proprietate privind terenurile agricole de pe langa casa (intravilanul localitatilor), precum si din extravilanul localitatilor;
• copia contractului de arenda, locatiune.

Tot asistentul social va va informa despre decizia Sectiei de Asistenta Sociala si Protectia familiei de a va acorda sau nu ajutorul social si despre obligatiile dumneavoastra in calitate de beneficiar de ajutor social.
Nu uitati ca orice obligatie nerespectata de catre dumneavoastra atrage sanctiuni. Principala sanctiune este restituirea sumelor platite necuvenit in urma unei declaratii false asupra veniturilor si bunurilor din gospodarie.

Asistentul social din primarie iti vine in ajutor

Din numeroase motive este dificil de a difuza informatia despre venitul minim garantat persoanelor care nu au intotdeauna acces la informatie. De aceea, fiecare familie va primi direct de la postas o nota de informare despre ajutorul social cu care se poate prezenta la primarie in urmatoarele centre sociale:

• municipiul Balti (microraioanele Pamanteni, Slobozia, Centru)
• raioanele Rezina (localitatile Miseni, Soloceni, ?areuca), Criuleni (Corjova, Zaicana, Javreni), Cimislia (Gradiste, Satul Nou, Ivanovca Noua), Drochia (Sofia, Zgurita, Pelenia), Ocnita (Ocnita, Frunza, Mohalaseni), Sangerei (Sangereii Noi, Chiscareni, Alexandreni), Ceadar-Lunga (Besghios, Tomai, Copceac), Stefan-Voda (Antonesti, Talmaza, Popeasca), Taraclia (Tvardita, Budai).

Aceste autoritati trebuie sa se mobilizeze pentru a permite asistentului social de a contacta aceste persoane si familii. Mobilizarea autoritatilor locale este o necesitate avand in vedere contextul economic si social pe care il traverseaza toate statele din regiune. Societatea noastra trebuie sa fie solidara si sa ajute cetatenii saraci si vulnerabili.
Asistentii sociali sunt persoane profesioniste, care nu trebuie sa astepte ca persoanele in dificultate sa vina la ei, dar sa ia initiativa de a merge ei insisi la domiciliul acestora, atunci cand au informatii despre asemenea familii sarace sau cand o institutie, o persoana le transmite aceasta informatie.

Un sprijin pentru cei in dificultate

Scopul final al ajutorului social este de a ajuta toate persoanele, mai ales cele apte de munca de a se integra in societate si de a gasi un loc de munca. Acest drept social este complex, intrucat el nu trebuie sa stimuleze pasivitatea, renuntarea la a mai cauta un loc de munca sau ascunderea veniturilor. Prin aceasta lege, persoana este monitorizata sa accepte programele de formare profesionala sau locul de munca ce i se ofera. Este complex si pentru ca legea ofera acces la asistenta medicala gratuita tuturor acestor persoane acceptate si membrilor familiei lor.


In acelasi timp, Guvernul are nevoie sa asigure eficienta si sustenabilitatea sistemului, sa faca fata presiunilor sociale ale populatiei, de aceea lansam un apel catre autoritatile locale, catre sectiile de asistenta sociala si consiliile raionale sa raspunda corect solicitarilor cetatenilor.

Bineinteles ca nu este vorba de a ajuta toate aceste persoane fara a controla realitatea situatiei lor. Acest ajutor financiar este temporar (acordat pe o perioada de maximum sase luni, iar apoi dreptul se redeschide daca persoana sau familia depune un nou dosar).

De aceea, cooperam cu Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si cu Casa Nationala pentru Asigurari Sociale pentru a obtine date despre persoanele somere si beneficiare de alocatii de somaj sau care refuza un program de formare profesionala sau un loc de munca oferit de aceasta agentie si pentru a putea verifica in baza de date a acestora corectitudinea prestatiilor sociale declarate - alocatiile de somaj, pensiile, toate celelalte alocatii si compensatii platite din bugetul Statului.

Cum se calculeaza ajutorul social?

Ajutorul financiar platit lunar este diferenta dintre venitul minim fixat prin lege si totalul veniturilor de care dispune familia.
Nu se ia in considerare orice plata unica sub forma de ajutor financiar platit de Stat sau de autoritatile locale: ajutor material, ajutor de deces, ajutor pentru calamitati, alte ajutoare de urgenta sau alocatii care se acorda o singura data.
Pentru a sprijini persoanele cu un venit din munca, din fiecare salariu declarat se scade suma de 60 lei.

Familiilor formate doar din membri inapti de munca (copii, persoane invalide, persoane peste 75 de ani) nu li se calculeaza venitul din activitatea agricola si nici pensia de intretinere. Fac apel inca o data catre cei responsabili din raioane sa acorde tot sprijinul persoanelor care doresc sa depuna o cerere pentru ajutorul social. Sa nu mai vorbim despre persoane defavorizate, dar despre persoane care trebuie favorizate!

Valentina Buliga, ministra Muncii, Protectiei Sociale si Familiei

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 18:49

Partidul lui Iurie Leancă: Republica Moldova nu mai are perspectivă europeană clară

Partidul lui Iurie Leancă: Republica Moldova nu mai are perspectivă europeană clară

Formațiunea lui Iurie Leancă, Partidul Popular European din Moldova (PPEM), consideră că Republica Moldova nu mai are o perspectivă europeană clară.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 18:30

Vinurile din Republica Moldova, promovate la New York

Vinurile din Republica Moldova, promovate la New York

Treisprezece vinificatori din Republica Moldova merg la New York, în SUA, pentru a-și promova vinurile în cadrul unor degustări.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 18:16

Bărbat înarmat, reţinut într-un centru comercial din Chișinău

Un bărbat de 43 de ani a fost reţinut de poliţie într-un centru comercial din capitală după ce asupra acestuia a fost depistat un pistol automat şi muniţii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 17:47

Republica Moldova: anual 500 de oameni sunt traumatizaţi la locul de muncă

Republica Moldova: anual 500 de oameni sunt traumatizaţi la locul de muncă

Anual, în Republica Moldova aproximativ 500 de salariaţi sunt traumatizaţi în urma accidentelor de muncă, dintre care 40 mor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 17:23

Decizie a Parlamentului European: ​Statelor membre UE li se cere să reducă utilizarea pungilor de plastic

Decizie a Parlamentului European: ​Statelor membre UE li se cere să reducă utilizarea pungilor de plastic

Statelor membre UE li se va cere să reducă utilizarea pungilor de plastic - cele mai folosite ambalaje şi cele mai poluante - conform unor propuneri legislative adoptate marţi de Parlamentul European.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 17:16

Începe înscrierea candidaților în cursa electorală pentru Primăria Chișinăului

Începe înscrierea candidaților în cursa electorală pentru Primăria Chișinăului

Procedura de înregistrare a candidaților pentru funcția de primar al municipiului Chișinău va începe miercuri, 29 aprilie și se va încheia pe 14 mai.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 28 Aprilie 2015, ora: 17:12

Petro Poroşenko: Războiul ar putea reizbucni oricând. Suntem pregătiţi

Petro Poroşenko: Războiul ar putea reizbucni oricând. Suntem pregătiţi

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, se teme că războiul ar putea reizbucni oricând în estul Ucrainei, relatează agenţia Interfax Ucraina în pagina electronică.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Aprilie 2015, ora: 16:57

VIDEO/FOTO: Paza BNS lovește camera care filma incidentul. Tinerii Moldovei sechestrați și bruscați de angajații de la Statistică

VIDEO/FOTO: Paza BNS lovește camera care filma incidentul. Tinerii Moldovei sechestrați și bruscați de angajații de la Statistică

„Suntem la BNS, o angajată ne-a înjurat, bruscat și deteriorat bunurile materiale. Câțiva dintre colegii noștri au rămas închiși în institutie și nu li se permite să iasă”, scrie pe rețeaua de socializare Facebook, o activistă din Tinerii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 16:56

Analiză: 70 de ani de la sfârşitul Războiului în Europa. Erodarea ordinii occidentale, frustrările post-sovietice ale Rusiei şi dilemele Uniunii Europene

Peste puţine zile, Europa, Statele Unite şi Rusia vor trăi (ce-i drept, din perspective total diferite) un moment de reflecţie şi reculegere, cu trimiteri esenţiale spre contextul actual al sistemului de relaţii internaţionale, apreciază Valentin Naumescu, într-o analiză pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 16:50

R. Moldova a pierdut două dosare la CEDO, pentru tratament inuman

R. Moldova a pierdut două dosare la CEDO, pentru tratament inuman

Curtea pentru Drepturile Omului a dat astăzi, 28 aprilie, câştig de cauză reclamantei Ecaterina Doroșeva, care s-a plâns la înalta curte că a fost maltratată a fost maltratat în custodia poliției și că organele de procuratură au eșuat să investigheze în...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 Aprilie 2015, ora: 16:37

DNA cere arestarea preventivă în lipsă față de Marko Attila

DNA cere arestarea preventivă în lipsă față de Marko Attila

Procurorii DNA au propus luarea măsurii arestării preventive în lipsă, pentru 30 de zile, față de fostul deputat Marko Attila, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului - Departamentul pentru relații interetnice la data comiterii faptelor, în dosarul ANRP.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 28 Aprilie 2015, ora: 16:35

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Un soldat a fost ucis și 14 au fost răniți

(RĂZBOI ÎN UCRAINA) Un soldat a fost ucis și 14 au fost răniți

Un soldat a fost ucis și 14 au fost răniți în ultimele 24 de ore în estul rebel prorus al Ucrainei, în pofida armistițiului instaurat la mijlocul lui februarie, a anunțat, marți, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, care denunță intensificarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 16:14

Judecătorul din Anenii Noi, prins cu mită și dat afară

Judecătorul din Anenii Noi, prins cu mită și dat afară

Judecătorul din Anenii Noi, care a fost prins cu mită la începutul lunii aprilie, a fost suspendat din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii. Decizia a fost luată de magistrați după ce procurorul general, Corneliu Gurin, a depus un demers în acest sens....

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 28 Aprilie 2015, ora: 16:12

Despre apărarea antirachetă a NATO

Luna acesta, SUA vor oferi un impuls de 9.000 de tone capacităţilor de apărare anti-rachetă ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

( ) Citeşte tot articolul

Economie 28 Aprilie 2015, ora: 15:55

Compania Transgaz trimite gazul din Marea Neagră în Republica Moldova

Compania Transgaz trimite gazul din Marea Neagră în Republica Moldova

Compania Transgaz intenționează să dezvolte culoarul estic, prin care gazul din Marea Neagră să ajungă în Republica Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 28 Aprilie 2015, ora: 15:52

Lituania refuză să permită intrarea unor motocicliști ruși ultranaționaliști

Lituania refuză să permită intrarea unor motocicliști ruși ultranaționaliști

Lituania a refuzat să permită intrarea unor motocicliști ruși. Purtătorul de cuvânt al Serviciului de grăniceri lituanieni, Giedrius Misutis, a spus că trei motocicliști au fost întorși de la granița cu Republica Belarus la 27 aprilie pentru că nu aveau acte despre starea...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 28 Aprilie 2015, ora: 15:43

Carmen Iohannis a primit la Roma un buchet tricolor cu mesajul „Basarabia e România” (GALERIE FOTO)

Carmen Iohannis a primit la Roma un buchet tricolor cu mesajul „Basarabia e România” (GALERIE FOTO)

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost abordat de Diaspora unionistă în timpul vizitei sale în Italia.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 28 Aprilie 2015, ora: 15:19

Bulgaria renunță la armamentul rusesc

Bulgaria renunță la armamentul rusesc

Consiliul Consultativ de Securitate Națională a interzis reparațiile și întreținerea avioanelor MIG-29 și MIG-21, și a elicopterelor Mi-17 și Mi-24 din dotarea forțelor aeriene.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 15:16

„Soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!". Războiul pentru reîntregirea României

„Soldaţi, vă ordon, treceţi Prutul!". Războiul pentru reîntregirea României

22 iunie 1941 este ziua în care România intră în război alături de Germania împotriva Uniunii Sovietice. Ordinul Generalului Antonescu a rămas în memoria românilor, dar mai ales în cea a soldaţilor trimişi pe front. Misiunea lor era să lupte pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 15:11

(ACUZAȚII) Pe piaţa dispozitivelor medicale se vrea crearea unui monopol, acuzaţii

Membrii Asociaţiei producătorilor şi furnizorilor de dispozitive medicale şi echipamente de laborator solicită modificarea Legii cu privire la dispozitivele medicale şi reducerea atribuţiilor Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale în procesul de desfăşurare a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 15:05

Vinurile din Republica Moldova, promovate la New York în cadrul unor degustări de vin

Vinurile din Republica Moldova, promovate la New York în cadrul unor degustări de vin

13 vinificatori din Republica Moldova merg la New York, în SUA, pentru a-și promova vinurile în cadrul unor degustări de vin.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 15:01

(ANALIZĂ) Raportul Kroll: întârziere fatală

(ANALIZĂ) Raportul Kroll: întârziere fatală

Publicarea Raportului companiei internaţionale Kroll privind furtul unui miliard de dolari din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova abia acum a devenit o certitudine.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 13:37

Un bărbat din capitală, luat pe sus de oamenii legii după ce a devenit agresiv în public: Avea asupra sa arme și muniții

Un bărbat din capitală, luat pe sus de oamenii legii după ce a devenit agresiv în public: Avea asupra sa arme și muniții

Un bărbat din capitală a ajuns pe mâna oamenilor legii după ce a devenit agresit în public, având asupra sa un pistol automat de tipul „AKSU”, calibrul 5,45 mm, precum şi muniţii păstrate ilegal.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Aprilie 2015, ora: 13:30

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este prezentat Comunităţii Energetice în cadrul unei reuniuni organizate la Viena

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este prezentat Comunităţii Energetice în cadrul unei reuniuni organizate la Viena

Proiectul Energie şi Biomasă a fost prezentat astăzi Comunităţii Energetice Europene drept un proiect model în promovarea şi accesarea surselor de energie regenerabilă, finanţat de Uniunea Europeană.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 28 Aprilie 2015, ora: 13:20

Stare de alertă în Bosnia după un atac „terorist”

Stare de alertă în Bosnia după un atac „terorist”

Forțele de poliție din Bosnia au fost plasate în stare de alertă marți, la o zi după un atac 'terorist' atribuit unui presupus islamist și în care un polițist a fost ucis la comisariatul din Zvornik, în estul țării, autoritățile temându-se de 'evoluții mult mai...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 28 Aprilie 2015, de Constantin Tănase

Nerușinarea de Eminescu

Am citit undeva că Eminescu este sărbătorit cel mai apăsat și mai zgomotos de indivizii pe care poetul, la vremea lui, i-a detestat: panglicarii în ale țării, răii și famenii, cei cu evlavie de vulpe, mititeii care se ridică deasupra tuturora, lustruindu-se pe el.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Aprilie 2015, de Moni Stănilă

Moldova, desființată în a doua manșă

Nu e o surpriză că îmi place fotbalul. Însă în momentul de față, nu mă pot bucura de nimic când văd în ce situație deplorabilă se află Moldova. Totul în jur îmi amintește de bătaia de joc pe care ne-am primit-o de la guvernanții noștri. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Aprilie 2015, de George Simion

Nu te întreba ce poate face Țara pentru tine…

Întreabă-te ce poți face tu pentru Țară! – spunea un mare patriot, de pe alte meleaguri. Și cum Țara noastră este numai una, deși statele în care trăim sunt mai multe, vă întreb și eu pe voi: ce faceți pentru Țară? 

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 27 Aprilie 2015, de Constantin Tănase

Meditații la poarta abatorului

Deie-mi-se voie să încep vorba de astăzi cu un citat mare din „Omul românesc” de Mircea Vulcănescu: 

() Citeşte tot articolul

Editorial 26 Aprilie 2015, de Tudor Cojocariu

Imperativul votului salvator al diasporei

La fiecare scrutin electoral ne proptim în același drob de sare care stă să cadă peste noi, eternele victime. Spațiul public vuiește deja sub imperiul discuțiilor despre geopolitică, siguranță națională și securitate regională.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Aprilie 2015, de Marin Basarab

Je suis Africa

Hai să recunoaştem: ne doare în cot de ce se întâmplă în Africa! Ne doare în cot până şi de ce se întâmplă cu vecinul nostru, ce să mai vorbim de Africa. În Africa mor oameni, zilnic, cu sutele şi cu miile. În Africa nu există nici măcar o minimă...

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Aprilie 2015, de Octavian Țâcu

Blajinii...blajinilor

Cuminte popor suntem noi. Blajin. Iar forma supremă a acestei stări se vede chiar de Blajini, când ne adunăm cu toții în cimitire pentru a pomeni morții. 

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 24 Aprilie 2015, de Ana Gherciu

Rușinea de 9 mai

Tare ne mai plac sărbătorile. Ne bucurăm de Ziua Vinului. Nu de alta, dar producem vin din cele mai străvechi timpuri. Ne bucurăm de Festivalul berii, pur și simplu fiindcă ne place. Ne bucurăm de ziua fiecărui sfânt, fiindcă este tizul cuiva dintre cei apropiați. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Aprilie 2015, de Moni Stănilă

Tronul primăriei

Pentru fotoliul de primar se vor bate partidele politice. Așteptăm cu nerăbdare, aș zice. Iarăși începe ponegrirea. Nu știu cum se întâmplă, dar suntem din alegere în alegere. Știm bine că după un președinte am așteptat doi ani și jumătate. În mare parte din cauza...

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Aprilie 2015, de Constantin Tănase

Sistemul neclintit

Fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Aprilie 2015, de Marin Basarab

Fascismul este un feudalism care n-a reușit să evolueze

Cu douăzeci de ani în urmă, în 1995, scriitorul rus Boris Strugaţki publica un articol intitulat „Fascismul – o chestie foarte simplă”. Am încercat să traduc textul lui Boris Strugaţki, un text care, după părerea mea, a anticipat cât se poate de bine realităţile...

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Aprilie 2015, de Octavian Țâcu

Votul nostru cel de toate zilele

Începe să ne cam sufoce îmbrățișarea ursului. Deși, nici până acum nu a fost mai ușor pentru noi în relațiile cu Federația Rusă. Dar pe fundalul unei guvernări lipsite de legitimitate, credibilitate și suport, așa cum a fost cel puțin în perioada 2009-2013, lucrurile devin...

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Aprilie 2015, de Moni Stănilă

Cuvântul

Evanghelistul Ioan își începe Evanghelia cu o frază cât o lume: „La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul" (Ioan 1;1).

() Citeşte tot articolul

 

 


 

 

Cele mai citite articole Timpul.md