Actualitate

Ce l-a determinat pe Vladimir Putin să anexeze Crimeea

"Cred că am făcut ceea ce trebuie şi nu regret nimic", a spus preşedintele rus într-un documentar difuzat cu ocazia aniversării a 15 ani de când a preluat puterea, relatează agenţia Tass.

Putin a afirmat că oamenii din Crimeea nu au vrut să fie călcați în picioare de către puterea neonazistă/

"Cel mai important lucru pentru noi era să înțelegem ce anume îşi doreau oamenii din Crimeea. Dacă ei îşi doreau să rămână în Ucraina sau să fie împreună cu Rusia?. Din moment ce (ei) au vrut să se întoarcă în Rusia pentru a nu fi călcaţi în picioare de către puterea neonazistă, radicalii de dreapta sau de Banderovţi, nu am avut dreptul să-i abandonăm", a explicat Putin, referindu-se la anexarea fostei peninsule ucrainene la Rusia în martie 2014.

Președintele Rusiei a conchis că a fost vorba despre "un element de dreptate istorică".  "Le-am spus omologilor mei acest lucru la momentul respectiv. Le-am spus că oamenii au fost factorul cel mai important pentru noi" în luarea deciziei privind soarta Crimeei, a precizat Putin.

Vladimir Putin a devenit preşedinte interimar al Rusiei pe 31 decembrie 1999, după ce Boris Elţîn îşi dăduse demisia. El a fost ales preşedinte în alegerile din 2000 şi reales în 2004 şi 2012. Între 2004 şi 2008, Vladimir Putin a deţinut funcţia de premier. Actualul mandat al preşedintelui rus expiră în 2018.

sursa. mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *