Actualitate

Ce marcă a mai înregistrat PLDM după ce Leancă a înregistrat “Partidul Popular European din Moldova”

Astfel, după ce Iurie Leancă a anunţat că formaţiunea pe care o va lansa se va numi "Partidul Popular European din Moldova", aflăm că PLDM a depus la AGEPI o cerere privind înregistrarea mărcii "Partidul Popular European din Moldova PPEM". Cererea a fost depusă recent, pe 20 martie.

Totodată, PLDM a depus cerere de înregistrare a mărcii "EPP European Peoples Party" .

Cererea lui Iurie Leancă privind înregistrarea mărcii "Partidul Popular European din Moldova" a fost depusă pe 18 martie. Pe 23 martie anunţul a fost făcut oficial, a fost lansat site-ul formaţiunii, logo-ul şi Grupul de iniţiativă care se va ocupa de lansarea partidului.

Potrivit avocaţilor, faptul că echipa lui Leancă a depus cererea cu două zile înaintea PLDM îi oferă prioritate pentru denumirea aleasă. În plus, trebuie remarcat faptul că mărcile și denumirile de partid, sunt lucruri diferite și independente. Destinaţia mărcii este de a individualiza (deosebi) produsele şi/sau serviciile şi mai cu seamă vizează agenții economici, iar un partid, prin definiţie, este o organizație necomercială. Totodată, existența unor cereri de marcă în niciun caz nu constituie impediment pentru înregistrarea unui anumit partid.

Iurie Leancă a acuzat PLDM că apelează la căi imorale pentru a opri apariția noului său proiect politic.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *