Actualitate

CEC solicită aproape 75 de milioane pentru organizarea referendumului iniţiat de Dodon

Potrivit unui comunicat de presă al CEC, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului republican consultativ au fost estimate ca necesare aproape 75 de milioane de lei, mai exact 74.711,28 mii lei. Hotărârea adoptată a fost înaintată Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova în vederea asigurării mijloacelor financiare necesare organizării şi desfăşurării referendumului republican consultativ asupra unor probleme de interes naţional. Subiectul devine şi mai interesant dacă luăm în calcul faptul că Guvernul, în persoana premierului Pavel Filip, a declarat că nu va finanţa referendumului respectiv. „Preşedintele Dodon vrea să-şi facă campanie electorală pe seama banilor statului. Nu va merge acest lucru. Guvernul nu are de gând să finanţeze acest referendum, pentru că este vorba de 60-70 milioane de lei. Noi suntem în negocieri acum cu sindicatele din educaţie.

Noi doar am identificat o majorare de salarii pentru cadrele non-didactice cu 10%. Desigur că ei îşi doresc mult mai mult şi eu aş fi bucuros să le majorez şi cu 20 la sută. Vreau să vă spun că o majorare cu 20 la sută pentru cadrele non-didactice, care într-adevăr au salarii foarte mici, reprezintă suma de 60-70 de milioane (de lei). Vreau să vă spun clar, că dacă noi identificăm aceşti bani în bugetul statului, atunci eu cu mai multă plăcere aş orienta aceşti bani spre a plăti salarii cadrelor non-didactice”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV din 3 aprilie. Amintim că Igor Dodon a semnat marţi, 28 martie, un decret privind organizarea unui referendum republican consultativ.

Întrebările supuse referendumului iniţiat de Dodon sunt:
Susţineţi abrogarea legii care pune miliardul furat pe spatele cetăţenilor?

Susţineti acordarea drepturilor suplimentare pentru preşedintele Republicii Moldova de dizolvare a Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate?

Susţineţi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 71?

Susţineţi studierea în instituţiile de învăţământ a Istoriei Moldovei?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *