Actualitate

Cele mai solicitate posturi vamale de frontieră vor fi reabilitate

Recent, directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie a avut o întâlnire de agenți economici care activează în raza de responsabilitate a biroului vamal Sud.

În cadrul întâlnirii a fost abordat subiect abordat subiectul privind necesitatea accelerării tranzitului prin punctul de trecere „Giurgiulești-Galați”, mai pentru autocamioanele care transportă mărfuri perisabile și ușor alterabile.

În acest context, Vitalie Vrabie i-a informat pe cei prezenți despre demararea procesului de construcție a unei zone de control vamal pentru autocamioane în proximitatea postului vamal menționat, fapt ce va diminua considerabil durata de staționare a unităților de transport în punctul de trecere și, respectiv, va exclude riscul creării unor eventuale ambuteiaje.

Totodată, Serviciul Vamal anunță că a inițiat deja procedura de reabilitare și extindere a infrastructurii celor mai solicitate posturi vamale de frontieră. Costurile aferente lucrărilor de modernizare a acestora, precum și dotării cu echipamente speciale de control, vor fi acoperite din bugetul de stat și din fonduri oferite de către partenerii de dezvoltare ai Serviciului Vamal.

Următoarele ședințe ale Comitetului Consultativ al Serviciului Vamal, prezidate de către Vitalie Vrabie, urmează a fi desfășurate la birourile vamale Centru și Nord.

Comitetul Consultativ al Serviciului Vamal reprezintă o platformă de comunicare cu comunitatea de afaceri, scopul căreia constă în sporirea nivelului de informare a societății referitor la politicile promovate de Serviciului Vamal, precum şi familiarizarea mediului de afaceri cu ajustările/modificările preconizate în legislația vamală. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *