Moldova

Chirtoacă: Gazul rusesc nu este soarele nostru. Kuzmin să părăsească teritoriul RM

Potrivit lui Chirtoacă, moartea tânărului de 19 ani „nu este un incident, ci o crimă, deoarece focul a fost deschis fără a fi respectate instrucţiunile, iar cel care a tras din armă era conştient de ce putea să se întâmple”.

Mai grav, dincolo de toate acestea, mi s-a părut declaraţia ambasadorului rus” a mai spus Chirtoacă care consideră că ambasadorul rus trebuie să fie expulzat.

Ambasadorul rus trebui să părăsească teritoriul R. Moldova, deoarece persistă într-o bătaie de joc faţă de cetăţenii noştri. Nu este corect ca un oficial, indiferent al cărui stat, să-şi bată joc continuu, pe parcursul a mai multor ani, de fiecare dintre noi. Soarele nostru nu este gazul, aşa cum s-a exprimat domnia sa într-o emisiune, ci copiii noştri, care trebuie să trăiască, nu să fie omorâţi pe timp de pace”, a comentat edilul capitaliei declaraţiile lui Valeri Kuzmin. 

Kuzmin a declarat că regretă moartea cetăţeanului moldovean, dar că militarul rus ar fi procedat corect, deoarece tânărul se afla în stare de ebrietate şi conducea o maşină furată.

“Chiar am ajuns să fim călcaţi în picioare, numai chipurile, pentru că cineva ne dă gaz? Dar ce, ni-l dă ieftin sau pe degeaba? Ni-l dă cel mai scump din Europa. În asemenea condiţii nu trebuie să acceptăm un asemenea tratament. Autorităţile noastre trebuie să ia atitudine”, a mai comentat Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă, împreună cu alţi membri PL, au participat astăzi la slujba de înmormântare a lui Vadim Pisari, care a fost împuşcat mortal, duminică, de către un militar rus la punctul pacificator de la Vadul lui Vodă. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *