Actualitate

Chirurg cercetat penal pentru că ar fi cerut mită de mii de lei

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție (CNA), femeia a ajuns acum o lună la Spitalul de urgenţă cu multiple traumatisme ale mandibulei, după ce a fost maltratată de concubin. Aceasta a fost diagnosticată cu fractură severă şi s-a planificat o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Totuși, după discuţia cu medicul-chirurg şi achitarea costului intervenţiei în casa spitalului, pacientei i s-a mai cerut să achite 10 000 de lei pentru „urgentarea operaţiei".

Femeia a declarat că medicul-chirurg i-ar mai fi cerut încă 3000 de lei după intervenţia chirurgicală. Aceasta s-a adresat la CNA, iar astăzi ofiţerii şi procurorii au documentat transmiterea celei de-a doua tranşe şi au prins medicul în flagrant.

Chirurgul a fost escortat la CNA, unde este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Medicul a predat banii primiţi şi şi-a recunoscut vina. Pe numele lui a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă puşcărie, amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o anumită perioadă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *