Moldova

Cinci milioane de lei pentru maşinile demnitarilor

Iniţiativa aparţine şefului instituţiei respective – generalul Igor Bodorin. 

El a motivat această decizie prin faptul că Mercedes-urile conducerii de vârf sunt exploatate din 2002 şi au parcurs peste 500 mii de kilometri. „În condiţiile în care la curbură maşinile demnitarilor se deplasează uneori cu o viteză de 160-200 km pe oră, riscul pentru exploatarea lor în continuare este destul de mare şi ar pune în pericol viaţa lor. Am decis să procurăm trei automobile de la firma germană Daimler, fără intermediari, la un preţ de 103 mii euro pentru fiecare. Precizăm că preţul pe piaţă al acestor vehicule este cu 30 la sută mai mare. Banii nu au fost alocaţi din fondul de rezervă al Guvernului, ci din bugetul anual al SPPS. Maşinile vor ajunge la Chişinău la sfârşitul lui mai”, a declarat Bodorin.

Întrebat ce se va face cu cele trei Mercedes-uri vechi, cu care călătoresc demnitarii, el ne-a spus că una va fi utilizată pentru deservirea delegaţiilor, iar altele două vor fi vândute la licitaţie.

În prezent, preşedintele Nicolae Timofti şi spicherul Marian Lupu circulă cu câte un Mercedes. Prim-ministrul Vlad Filat are două autovehicule de serviciu – un Mercedes şi o maşină de teren.

În numărul 110 al TIMPULUI din 16 ianuarie 2004, fosta noastră colegă Alina Anghel a publicat articolul „Luxul din ţara sărăciei”, în care a scris cum guvernarea comunistă a irosit un milion de euro, procurând 42 de maşini Skoda Octavia Collection prin intermediul firmei DAAC-HERMES. Autoturismele au fost repartizate celor 32 preşedinţi de raioane şi zece şefi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat (foşti prefecţi judeţeni). După acest articol, Compania DAAC-HERMES a acţionat TIMPUL în judecată, solicitându-i 2 mln. USD, iar autoarea articolului a fost atacată, pe 23 iunie, la 9.00 dimineaţa, în faţa blocului unde locuia. Doi necunoscuţi au lovit-o cu o bară de metal, inclusiv în cap. Mai târziu, TIMPUL şi Alina Anghel au obţinut câştig de cauză la CEDO, însă vinovaţii de maltratarea ziaristei n-au mai fost găsiţi…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *