Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

Afaceri 28 Iunie 2012, ora 05:19    Din editia print

Cine repară drumul Sărăteni-Soroca

Marime Font

Două companii străine vor reabilita drumul Sărătenii Vechi-Soroca de pe traseul naţional M2. Agenţii economici au fost selectaţi în urma unei licitaţii organizate în februarie a.c. de către Fondul „Provocările Mileniului” Moldova. 

Pe 4 iunie, FPM Moldova a semnat patru contracte cu două companii de construcţii care vor reconstrui drumul Sărătenii Vechi-Soroca. Consorţiul de companii turceşti ONUR Taahhnut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti. şi SUMMA A.Ş. vor reabilita două segmente cu o lungime de 44,9 km de drum, începând cu intersecţia Sărătenii Vechi până la intrarea în comuna Ghindeşti (vezi foto A-B). Proiectul prevede de asemenea construcţia unei intersecţii denivelate la Sărăteni pentru a reduce riscul unor accidente. Costul lucrărilor se ridică la 49,4 mln. dolari. Reprezentanţii companiilor turceşti au venit săptămâna trecută în RM şi au început pregătirile pentru începerea lucrărilor. „Am activat în Croaţia, Arabia Saudită şi Turcia. De şapte ani suntem prezenţi în Ucraina. Avem experienţă de lucru cu finanţatori externi care au exigenţe ridicate faţă de calitatea lucrărilor”, a declarat pentru TIMPUL Baturay Konak, coordonatorul de proiecte al ONUR. El a precizat că 80% din muncitorii care vor lucra la drumul de la Sărăteni vor fi cetăţeni ai RM.

Grupul austriac de construcţii Strabag va reabilita 48,1 km de drum de la intrarea în Ghindeşti până la intersecţia Drochia (intersecţia drumului R7 cu R9) (vezi foto B-C). Valoarea contractelor constituie 43,2 mln. dolari. Precizăm că Strabag activează de mai mulţi ani în România, unde se ocupă în prezent de construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu. „Acest nou contract este un semnal pozitiv că am intrat pe piaţa din R. Moldova. Pentru noi va fi posibil să obţinem sinergii graţie prezenţei noastre în România”, a declarat pentru agenţia austriacă APA directorul general al Strabag, Peter Haselsteiner.Reabilitarea drumului Sărătenii Vechi-Soroca are loc în cadrul programului Compact finanţat de Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului.Un articol de: Ion Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md