Politică

Cine vrea scaunul Mitropolitului Vladimir ?

Trei dintre aceștia au susținut un briefing în cadrul căruia au declarat că biserica națională este în pericol.

Părintele diacon Gheorghe Valuța, de la Asociația Pro–Ortodoxia a condamnat presiunile la care a fost supus în ultima săptămână mitropolitul Vladimir, mai ales amenințările privind demiterea sa din fruntea Mitropoliei Moldovei.

Semnatarii acestui comunicat, despre care diaconul Gheorghe Valuța spune că sunt toți cei binecuvântați de ÎnaltPreaSfințitul Vladimir, spun că sunt gata să i se alăture acestuia în eforturile de a stopa dezbinarea Bisericii.

Chiar dacă numele său a fost vehiculat neoficial în legătură cu puciul care se pregătește împotriva mitropolitului Vladimir, cu scopul de a-i lua locul, episcopul de Bălți și Fălești susține că nu are nicio legătură cu aceste intrigi.

Chiar în aceste zile, o delegație de mireni din Republica Moldova, avându-l printre ei pe liderul social-democrat, Vladimir Șelin, se întâlnește cu reprezentanții Patriarhiei Ruse. Înainte de plecarea la Moscova, Victor Șelin a declarat că va cere demiterea mitropolitului Vladimir, despre care a spus că nu mai poate reprezenta Biserica Ortodoxă Rusă, după eșecul în blocarea legii anti-discriminare.

Autor: Valentin BudaSursa: Radio Chișinău

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *