Ultima oră

Cioloş i-a explicat lui Juncker cum vrea România să ajute Republica Moldova

Jean-Claude Junker, citat într-un comunicat de presă al executivului de la Bucureşti, a spus după întrevederea cu premierul român, că a fost trecută în revistă situaţia internaţională, inclusiv Moldova. „Am vorbit despre Republica Moldova, iar România nu pierde niciodată din ochi Moldova, pentru că ştim foarte bine cât de bine cunoaşte România şi ce experienţă are România în legătură cu Moldova şi această experienţă este foarte importantă”, a remarcat preşedintele Comisiei Europene.

Dacian Cioloş a declarat jurnaliştilor că i-a explicat oficialului european ceea ce România intenţionează să facă pentru a ajuta cetăţenii Republicii Moldova. „Guvernul actual să pună în aplicare angajamentele de reformă pe care le-a luat. Am avut asigurarea că şi Comisia Europeană se va implica în acest sprijin, în măsura în care Guvernul din Republica Moldova va demonstra că chiar doreşte să pună în aplicare aceste reforme”, a spus oficialul român.

Agenţia de presă de la Bucureşti Agerpres scrie că tema ajutorului pentru Republica Moldova a fost reluată şi în cadrul întâlnirii pe care Dacian Cioloş a avut-o cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile privind extinderea, Johannes Hahn. Premierul român şi comisarul european au agreat faptul că orice sprijin financiar care va merge către Republica Moldova trebuie să vizeze proiecte care să aibă impact direct asupra cetăţenilor moldoveni.

Discuţiile au avut loc în contextul în care, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va afla într-o vizită la Bucureşti în perioada 16-17 februarie.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *