Social

Circa 100 de edituri şi-au expus produsele la Tîrgul de Carte 2015

Cea de-a cincea ediţie a tîrgului a fost inaugurată astăzi la Chişinău, la Centrul Internaţional de Expoziţii "Moldexpo".

Marina Tiron, director al companiei care organizează evenimentul, a specificat la inaugurare că scopul tîrgului este de a promova producţia de carte şi serviciile educaţionale. Potrivit sursei citate, pentru prima dată la Tîrgul de Carte de la Chişinău participă o editură din Turcia.

În cadrul tîrgului, sînt expuse cu vînzare cărţi de literatură artistică, literatură pentru copii, ştiinţifică, istorică şi culturală, manuale, lucrări metodice, dicţionare, enciclopedii, cărţi-jucării. Cărţile de la tîrg se vînd mai ieftin decît în librării, iar unele sînt comercializate cu reducere de la cinci la 50 de procente.

Eugenia Bejan, director adjunct al Bibliotecii Naţionale pentru Copii "I. Creangă" a spus la inaugurare că instituţia pe care o reprezintă va desfăşura un concurs de promovare a cărţii şi lecturii şi altul de ingeniozitate, cu genericul, "Odată, motanul Cotofei şi cîinele Lăbuş citeau despre…". Mîine în cadrul tîrgului va avea loc lansarea unui etnoabecedar, precum şi a unei cărţi interactive despre lumea animalelor. "Pentru cei care nu au posibilitate să cumpere cărţi, este deschisă Biblioteca mobilă "Bibliobus", creată cu suportul financiar al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova", a menţionat Eugenia Bejan.

Tîrgul de Carte 2015 este deschis la "Moldexpo" în perioada 17-20 septembrie. Evenimentul este organizat de Compania "Poliprojects Exhibitions", Uniunea Scriitorilor şi Secţia Naţională a Consiliului Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret. Ediţia din anul trecut al tîrgului a adunat aproximativ cinci mii de vizitatori.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *