Actualitate

Comisarii europeni remarcă progresele din Republica Moldova

 Acesta a scris un mesaj pe o rețea de socializare, după întrevederea cu ministrul de externe Andrei Galbur, în care se spune că apreciază progresele Guvernului în realizarea reformelor și speră continuarea acestui proces.

„O întâlnire reușită cu viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Galbur. Apreciem progresele în realizarea reformelor și sperăm că acest proces va continua”, a scris Hahn.

Reamintim că la Praga, Republica Cehă, s-a desfășurat reuniunea ministerială a Grupului de la Vișegrad cu țările membre ale Parteneriatului Estic și invitați ai statelor membre UE, precum și instituțiilor europene. În cadrul acestui eveniment Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, unde au fost abordate chestiuni actuale de pe agenda relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Ministrul Galbur a subliniat determinarea Guvernului de a continua implementarea punctuală a prevederilor Acordului de Asociere și a acţiunilor prioritare incluse în Foia de Parcurs. La rândul său, comisarul Hahn a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue să acționeze cu fermitate în vederea implementării reformelor economice şi structurale, subliniind în mod special domeniul justiției, combaterea corupției, consolidarea sectorului financiar-bancar.

Sursa: Evenimentul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *