Actualitate

Companiile farmaceutice se plâng pe licitaţiile netransparente şi fluctuaţiile cursului valutar

Reprezentanţii celor mai mari importatori de medicamente, depozite şi reţele farmaceutice din ţară au prezentat cele mai mari dificultaţi în activitate în cadrul unei întrevederi cu premierul Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Guvern, reprezentanţii companiilor farmaceutice au menţionat că o altă problemă este numărul excesiv de autorizaţii şi certificate pe care sunt nevoiţi să le obţină pentru a-şi desfăşura activitatea. De asemenea, nerespectarea de către instituţiile spitaliceşti a licitaţiilor netransparente constituie o problemă.

La rândul lui, Pavel Filip a spus că îşi doreşte un dialog sincer şi constructiv despre problemele cu care se confruntă agenţii economici şi cum ar putea fi înlăturate barierile de ordin birocratic, astfel ca cetăţenii să fie asiguraţi cu medicamente de calitate şi la preţuri accesibile. „Dacă sunt cazuri de presiuni, de estorcare a banilor din partea angajaţilor instituţiilor de stat abilitate cu funcţii de reglementare în domeniul farmaceutic, sunt determinat să le eliminăm. Prin implementarea unor mecanisme inteligente de reglementare a acestui sector, se vor elimina posibilităţile de luare de mită”, a menţionat Pavel Filip.

Premierul a menţionat că multe dintre aceste probleme i-au fost raportate şi instituţiile statului urmează să le elimine pas cu pas.

Sursa:IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *