Moldova

Comuniştii nu au venit la şedinţa Parlamentului. Urechean, aprobat în funcţia de preşedinte al CC

11:18 Parlamentul a ratificat contractele de finanţare semnate cu BERD şi BEI privind reforma infrastructurii rutiere. Ambele proiecte sunt în valoare de 75 milioane de euro.

11:15 Deputaţii au reluat şedinţa Parlamentului. Aşa cum a cerut PLDM, proiectele care au servit subiect de dispută, au fost amânate.

10:24 Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a anunţat o pauză până la ora 11:00, la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Preşedintele fracţiunii liberal-democrate, Mihai Godea, a cerut amânarea examinării proiectului de lege privind componenţa Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), "deoarece nu suntem pregătiţi pentru examinare". "Văd că e necesară convocarea Alianţei. Cer o pauză", a spus Ghimpu.

10:15 Schimb de replici între Mihai Ghimpu (PL) şi Veaceslav Ioniţă (PLDM) în privinţa proiectului de lege privind maşinilor cu numere de înmatriculare străine. Acesta ar permite devamarea lor, chiar dacă sunt mai vechi de 7 ani. De asemenea, Ghimpu s-a arătat nemulţumit că Parlamentul RM pemite circulaţia automobilelor cu numere din Transnistria. "Mie mi-i ruşine că cetăţenii noştri se duc să-şi caute dreptatea la Smirnov, că-i mai ieftin", a spus liderul PL. Ioniţă, la rândul său, propune amânarea examinării acestei chestiuni, deoarece lipseşte avizul Guvernului. Autorul proiectului, deputatul Valeriu Munteanu, a intervenit: "Eu nu pledez pentru dreptul de autor. Dacă aveţi propuneri, vă rog să le spuneţi".

10:09 Liberalii au solicitat introducerea în ordinea de zi a proiectului de lege, care să permită anularea impozitului pentru troleibuzele cumpărate din Minsk.

La şedinţa de azi a Parlamentului sunt prezenţi 55 de deputaţi. Fracţiunea PCRM lipseşte. Potrivit secretariatului, deputaţii comuniştii nu au argumentat în vreun fel absenţa lor de la şedinţa de azi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *