Editorial

Comuniştii se pregătesc să repete 7 aprilie 2009

Textul materialului, redactat în limbajul de lemn al propagandei sovietice, subţirel ca inteligenţă şi sărăcuţ în idei, merită, totuşi, atenţia noastră prin faptul că trădează adevărata stare de spirit în rândurile PCRM. Astfel, autorul îi avertizează pe ortacii săi din PCRM că „ar fi o mare greşeală să se creadă că victoria comuniştilor în alegeri e asigurată şi că se poate de relaxat şi de gândit unde şi cum să petrecem sărbătorile de iarnă”. Numai această simplă afirmaţie vorbeşte despre aceea că retorica triumfalistă a liderilor PCRM e o simplă perdea de fum menită să ascundă adevărata situaţie din acest partid: electoratul comunist a obosit, el se gândeşte mai mult la „unde şi cum” să petreacă sărbătorile de iarnă decât la alegerile din 28 noiembrie.

Să vedem, aşadar, ce propune încrâncenatul propagandist, fiind convins că comuniştilor nu le trebuie „o simplă victorie”, ci o victorie totală, definitivă, ca în 2001. Pentru a obţine o asemenea victorie, el propune realizarea a şapte obiective de bază. Le vom enumera în continuare în speranţa că liderii Alianţei vor avea ceva de învăţat.

1. Să se lase într-o parte toate problemele şi treburile personale, fiecare oră şi zi fiind folosite, cu maximă dăruire, luptei politice, agitaţiei şi propagandei.
2. O atenţie deosebită să fie acordată indecişilor; acolo unde oraşul, raionul, satul, strada au luat 45-50 procente de voturi, pe 28 noiembrie să se ia 50-55 procente, acolo unde s-au luat 60-65 să se ajungă la 70, unde s-au luat 80 să se ia 90-95 procente.
3. În aceste zile să uităm că PCRM cândva ceva nu i-a dat cuiva, să uităm fostele supărări şi să depăşim ambiţiile personale.
4. În ziua scrutinului să lăsăm într-o parte toate problemele personale, să alungăm gândul că un vot nu contează mult.
5. Să-i aducem la votare pe toate rudele, pe toţi prietenii şi cunoscuţii şi, dimpotrivă, să-i demotivăm prin toate metodele posibile pe cei care se pronunţă în sprijinul Alianţei.
6. Cei care vor fi observatori în ziua alegerilor să uite de oboseală şi să urmărească totul ce se întâmplă la secţia de votare pentru a nu se admite falsificări.
7. Toate partidele mai mici, fără şanse electorale (Partidul Patrioţilor Moldovei şi Mişcarea „Ravnopravie”) să iasă din cursa electorală şi să dea voturile PCRM.

Dacă parcurgem cu atenţie aceste „obiective”, ne convingem că ele fac parte din categoria celor „universale”, perfect valabile pentru toate timpurile şi toate partidele. Ar fi păcat dacă liderii Alianţei n-ar face cunoştinţă cu ele ori le-ar neglija: de la comunişti ai ce învăţa în acest domeniu.

Există încă o problemă formulată de propagandistul (provocatorul) comunist peste care nu trebuie să treacă partidele din Alianţă: potrivit acestuia „există anumite semne care indică direct asupra faptului că liberal-democraţii, nefiind siguri de victoria lor în alegeri, se pregătesc să repete evenimentele din 7 aprilie 2009”. Această concluzie este de fapt o provocare kaghebistă, cu bătaie lungă, care nu poate fi lăsată fără atenţie. Ceea ce trebuie noi să deducem e că, dacă comuniştii pierd alegerile, ne putem aştepta ca şi acum comuniştii să organizeze tulburări şi dezordini în masă, ca să le pună apoi în cârca Alianţei. Adică exact cum au procedat anul trecut. E un avertisment pe care partidele din Alianţă nu trebuie să-l neglijeze.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *