Eveniment

Comunistul Artur Reşetnicov a devenit român

Marţi, 3 mai, Ministerul Justiţiei al României a publicat ordinul nr. 225/P din 3 mai 2011 „privind aprobarea redobândirii cetăţeniei române unui număr de 416 persoane”. În lista persoanelor care au solicitat redobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinătate figurează, sub numerele 296 şi 297, soţii Reşetnicov, Alina şi Artur. Potrivit sursei, Reşetnicov a depus dosarul în 2010.

Surprinzător sau nu, dar fostul şef al SIS neagă faptul că cele două nume care figurează în lista dată publicităţii de autorităţile de la Bucureşti s-ar referi la el şi soţia sa. Deputatul comunist a declarat pentru „Ziarul de Gardă” că informaţia nu este veridică şi că el se consideră „moldovean”, motiv din care nu ar fi fost posibil să devină cetăţean român. Corespondentul special al TIMPULUI de la Iaşi, însă, ne-a informat contrariul. Şi anume, că Artur Reşetnicov din lista amintită este tocmai acel Artur Reşetnicov care a fost consilierul lui Vladimir Voronin, preşedintele RM în perioada căruia relaţiile moldo-române au fost cele mai reci.
În funcţia de director al Serviciului de Informaţii şi Securitate Artur Reşetnicov a fost numit la 1 noiembrie 2007, cu votul deputaţilor comunişti şi creştin-democraţi, iar în octombrie 2009 acesta a fost înlocuit cu actualul director, Gheorghe Mihai.

Amintim că în luna februarie 2010, după ce a fost audiat de către Procuratura Generală în dosarul 7 aprilie, în calitate de martor, Artur Reşetnicov a declarat că deţinea informaţii precum că la protestele de atunci trebuiau să participe 2000 de tineri din România, „care urmau să sărbătorească Marea Unire şi să scandeze lozinci antistatale”, iar după intervenţia SIS hotarul l-au trecut doar 15 persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *