Spectacole

Concert-legendă: PHOENIX a incendiat de emoţii Chişinăul (VIDEO)

În prima zi de toamnă Institutul Cultural Român (ICR), în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti a organizat un concert în Scuarul Operei Naţionale, care s-a încadrat în şirul evenimentelor menite să marcheze Zilele Limbii Române în Basarabia. Concertul a fost unul special, pe lângă cunoscutele formaţii locale – Gândul Mâţei, Snails, Studio One, Alternosfera, pe scenă evoluând alte două trupe de peste Prut – Şuie Paparude şi Phoenix – binecunoscute de melomanii moldoveni.


Nicu Covaci (stânga) şi Ovidiu Lipan "Ţăndărică" (dreapta)

Aflaţi după 15 ani la Chişinău, cei de la Phoenix au interpretat piese devenite populare, mereu actuale şi emoţionante – „În umbra marelui U.R.S.S.”, „Fată verde”, „Pasărea de foc”, „Negru Vodă”, „Anule, hanule” etc. Membrii formaţiei şi-au demonstrat încă o dată măiestria, iar publicul i-a aplaudat frenetic şi a cântat împreună cu ei. În timpul recitalului solistul Nicu Covaci i-a oferit preşedintelui interimar al RM, Mihai Ghimpu, o diplomă din partea ICR „pentru că încă mai menţine vie flacăra românismului aici”.

Concertul s-a încheiat aproape de miezul nopţii, după care mai mulţi fani au luat autografe de la membrii trupei şi nu au ratat ocazia să facă poze cu aceştia. „Sper să ne revedem curând” a fost mesajul de final al rockerilor cu rădăcini haiduceşti.


Autograful liderului formaţiei Phoenix, Nicu Covaci, pentru ziarul TIMPUL

Phoenix este una din primele formaţii de muzică rock din România. A fost înfiinţată în anul 1962 (e mai veche decât Deep Purple sau Led Zeppelin). A avut una dintre cele mai neaşteptate evoluţii, dând naştere subgenului rock numit etno-rock (inspirat din folclorul românesc autentic). În 1991, formaţia Phoenix plănuia să susţină la Chişinău primul concert, în cadrul unui turneu naţional, dar a fost anulat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *