Ultima oră

Concurs pentru tineri în domeniul IT

Ministrul Alexandru Oleinic a remarcat că „scopul pe care îl urmărim prin realizarea acestui proiect ţine de dezvoltarea tehnologiilor informaţionale în R. Moldova. Indiferent de situaţia economică, locală sau internaţională, trebuie să facem tot posibilul pentru dezvoltarea tinerilor, iar în cazul nostru, a tinerilor pasionaţi de domeniul IT”, a spus ministrul tehnologiilor informaţionale.

Concursul se va desfăşura în întreaga republică, inclusiv în Găgăuzia şi în regiunea transnistreană. Vor fi identificaţi tineri care vor elabora sau care deja lucrează asupra unui proiect din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor. Printre criteriile de selectare a câştigătorilor vor fi: originalitatea ideii, gradul de implementare, particularităţile pentru R. Moldova, dacă această idee rezolvă o problemă, facilitează sau îmbunătăţeşte anumite sisteme, aplicaţii etc.

Ministrul Alexandru Oleinic a propus ca celor mai inventivi 100 de tineri să li se ofere posibilitatea de a participa la o tabără specializată de vară.

La concurs sunt invitaţi elevii claselor IX-XI şi studenţii anilor I şi II de la instituţiile de învăţământ superior. Condiţiile de participare la acest concurs vor fi făcute publice din data de 14 aprilie 2010.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *