Actualitate

Consilier al premierului Ucrainei: “Rep. Moldova are o însemnătate crucială pentru noi”

Consilierul pe probleme de politică externă al premierului de la Kiev, Daniil Lubkivski, a făcut mai multe declaraţii în acest sens pentru postul ucrainean de televiziune 5kanal, informează UNN.

Lubkivski este de părere că Ucraina trebuie să desemneze cât mai repede un reprezentant în procesul de reglementare transnistreană, în contextul în care postul unui liant ucrainean a rămas vacant din 2015.

Consilierul premierului de la Kiev a declarat: “Noi percepem evoluțiile recente din Republica Moldova cu o îngrijorare partenerială. Este foarte important pentru Ucraina să vedem în Moldova un aliat european fiabil, cu care, noi, ca și cu Georgia, ne apropiem de Uniunea Europeană și trebuie să îndeplinim condițiile Acordului de Asociere. Pentru noi, Republica Moldova este de o însemnătate crucială”.

Daniil Lubkivski a adăugat în cadrul emisiunii: “Mi se pare că ar fi oportun să așteptăm decizia cu privire la numirea reprezentantului Ucrainei în procesul de reglementare transnistreană. Acest post este vacant din luna mai 2015. Cred că Ministrul Afacerilor Externe, Pavlo Klimkin, va răspunde la acest imperativ cât mai repede posibil pentru a desemna o persoană în calitate de reprezentant din partea Ucrainei în acest proces”.

Sursa: info-prut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *