Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

Actualitate 17 Decembrie 2017, ora 16:36

Coreea de Nord condamnă vizita preşedintelui sud-coreean în China, care ar fi ,,cerşit" presiuni sporite pentru Phenian

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Coreea de Nord a condamnat, duminică, vizita efectuată recent de către preşedintele sud-coreean Moon Jae-In în China, care ar fi "cerşit" aplicarea unor presiuni sporite şi a unor sancţiuni noi împotriva regimului de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

Moon Jae-In a revenit la Seul sâmbătă, după o călătorie de patru zile la Beijing pentru discuţii cu preşedintele chinez Xi Jinping. Cei doi lideri au aprobat patru direcţii majore pentru rezolvarea paşnică a programul nuclear al Coreei de Nord şi pentru reducerea tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Rodong Shinmun, ziarul oficial al partidului de guvernământ de la Phenian, a catalogat vizita lui Moon Jae-In în China drept "o excursie fără valoare a unui cerşetor care încearcă să scape de izolarea internaţională provocată de politica sa de a susţine linia SUA".Regimul nord-coreean consideră că demersul preşedintelui sud-coreean a avut ca scop "escaladarea confruntării cu poporul nostru prin consolidarea cooperării cu forţele străine privind înăsprirea sancţiunilor şi presiunilor împotriva Republicii Populare Democrate Coreene (n.a. - Coreea de Nord)".

Sursa: Mediafax.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md