Astăzi 7 Octombrie 2015, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:37
Abonamente

Actualitate 14 Ianuarie 2011, ora 09:19    Din editia print

Cum a murit Mihai Eminescu

Marime Font
Sursa: ZiaristiOnline.ro Imagini: 2
Foto: ZiaristiOnline.ro

 


 
 
Chişinău
13°
Hânceşti
14°
Tiraspol
14°
Chişinău 56 Hânceşti 57 Tiraspol 57
 

Mâine se vor împlini 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Site-ul Ziaristi Online a publicat, către această dată, o lucrare despre boala şi moartea poetului – „Cartea trecerii”, semnată de eminescologul, profesorul doctor universitar Nae Georgescu. „E greu să argumentezi necesitatea unei cărţi întregi pe tema bolii şi morţii lui Mihai Eminescu. Subiectul se tratează convenţional, într-un capitolaş, în toate biografiile poetului: ce poţi să mai aduci nou? Să le răstorni pe toate, adică o convenţie statornicită de atâta timp, sau să mai publici un act, o nouă părere, o reconfigurare a informaţiei? Un prieten cam hâtru îmi spune că numai asemenea subiecte incendiare, precum boala, moartea, cabala declarării nebuniei, mai atrag azi publicul…”, argumentează autorul apariţia acestei lucrări. Unele capitole ale cărţii au ieşit sub titlul „Boala şi moartea lui Eminescu”, încă la începutul anului 2008 într-un tiraj ca şi confidenţial, „răspândit mai mult cu braţele pe la prieteni”, apoi difuzat în presa electronică, fragmentar sau integral, scrie pe acelaşi site Nae Georgescu.

În această pagină, preluăm de pe portalul ZiaristiOnline.ro un capitol din „Cartea trecerii”.

Ultimele lui ceasuri, povestite de un martor ocular

„Un modest cetăţean, mic de stat şi cu o bărbuţă albă, a suit alaltăieri scările redacţiei noastre, voind să ne facă o comunicare. Din ziare, ştia că se va face un serviciu divin de pomenire a lui Eminescu, şi venea să ne spună şi el ce ştia, personal, despre pomenitul de azi. 

Modestia acestui om dă o valoare specială datelor furnizate de el, date cari nu sunt în nici un caz lipsite de interes. D. Dumitru Cosmănescu, fost într-o vreme coafor al Regelui, având prăvălie sub vechiul Jockey-Club, „îl servea” adeseori pe Eminescu, care venea acolo împreună cu alţi prieteni.
- Era un om domol şi foarte aşezat. Vorbea totdeauna frumos, ori cu cine ar fi stat de vorbă. Şi avea mare plăcere să-l servesc” eu. Cum intra întreba: „Da’ unde e Dumitrache?”.


Eu, ca unul care, slavă Domnului, la vârsta mea pot zice că sunt „specialist” şi că am servit mii şi mii de oameni, mi-aduc aminte şi acum că avea un păr frumos, negru, ondulat, dat peste cap. Mustaţa, mică, era tot neagră.

De ’mbrăcat nu l-am văzut niciodată rău îmbrăcat, îi plăceau cravatele negre, făcute „fundă”.
Vorbea cu mine, vorbea cu lucrătorii, şi mai ales şedea de vorbă cu d. Ardeleanu, patronul meu de pe vremuri, povestind tot felul de lucruri, fiindcă Ardeleanu era om citit, şi fusese şi la Paris, studiind să se facă avocat.
Când s-a întâmplat nenorocirea că s-a îmbolnăvit, Eminescu a fost dus la Şuţu, unde i s-a dat o cameră a lui, mai bună ca altora. Mă chema tot pe mine să-l servesc şi acolo, şi mă duceam bucuros. Uneori veneau să-l vadă prieteni, Grigore Manolescu, Hasnaş, şi alţii care-i ziceau lui Eminescu „maestre” şi el râdea, bătându-i pe umăr.

Cât a stat la Şuţu, eu cel puţin nu l-am văzut altfel decât scriind. Scria toată ziua, coli peste coli, şi era foarte liniştit.
Dar soarta a făcut însă ca într-o zi să-l văd murind, aş putea zice, pe braţele mele...
Venisem la Şuţu, cam pe la 3 după amiază.
Pe la vreo 4, cum era cald în cameră, Eminescu zice uitându-se lung la mine: „Ia ascultă, Dumitrache, hai prin grădină, să ne plimbăm şi să te învăţ să cânţi Deşteaptă-te, Române!”.

Eu care ştiam că nu e bine să-i fac împotrivă am ieşit cu el în grădină, unde se vede că-l trăgea soarta. Şi a început să cânte Deşteaptă-te, Române, şi eu după el. Cânta frumos, avea voce.
Cum mergeam amândoi, unul lângă altul, vine odată pe la spate un alt bolnav d’acolo, unu’ furios care-a fost director sau profesor de liceu la Craiova şi, pe la spate, îi dă lui Eminescu în cap cu o cărămidă pe care o avea în mână. Eminescu, lovit după ureche, a căzut jos cu osul capului sfărâmat şi cu sângele şiruindu-i pe haine, spunându-mi: „Dumitrache, adu repede doctorul că mă prăpădesc… Ăsta m-a omorât!”. L-am luat în braţe şi l-am dus în odaia lui, unde l-am întins pe canapea. I-am potrivit capul pe pernă, şi când am tras mâna, îmi era plină de sânge. Au venit doctorii, cu Şuţu în cap, şi ne-au spus să tăcem, să nu s-audă vorbă afară, că nu e nimic… Dar după o jumătate de oră, bietul Eminescu murise!”.

Modestia şi simplitatea povestitorului nu scad întru nimic caracterul dramatic al acestor ultime ceasuri ale nefericitului poet.
Faptele povestite aici sunt consemnate, de altfel, mai de mult, de acei cari, în vreme, au stabilit condiţiile în cari Eminescu a fost ucis de un dement, datorită fireşte numai unei regretabile lipse de supraveghere din partea administraţiei ospiciului unde şi criminalul şi victima se găseau la un loc”.

Text apărut în Universul, Bucureşti, 28 iunie 1926, p.3. Reluat în Cuvântul Ardealului, Cluj, 1 iulie 1926, şi în Primăvara, Sânnicolau Mare, 4 iulie 1926. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 7 Octombrie 2015, ora: 07:37

(TIMPUL 7 octombrie 2014) FMI: Economia Moldovei nu a înregistrat schimbări esenţiale și va ÎNCETINI în următoarele luni

Economia Moldovei nu a înregistrat schimbări esenţiale de la ultima evaluare şi se va menţine în parametrii ţintiţi şi în perioada imediat următoare.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 7 Octombrie 2015, ora: 07:20

ISTORIA DESPRE 7 OCTOMBRIE: A fost inaugurat Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României

ISTORIA DESPRE 7 OCTOMBRIE: A fost inaugurat Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României

1883 - A fost inaugurat Castelul Peleş, reşedinţa de vară a regilor României, construit la dorinţa regelui Carol I (1866 - 1914). Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din România şi din Europa.

( ) Citeşte tot articolul

Social 7 Octombrie 2015, ora: 07:08 de Dorin Galben

REPORTAJ „Sanitarii” Capitalei sau cine sunt eroii care ne scapă orașul de gunoi

„Sanitarii” Capitalei sau cine sunt eroii care ne scapă orașul de gunoi Din editia print / Foto: Dorin Galben

Zilnic în Chișinău se produc sute de tone de gunoi, iar acesta este colectat și transportat la gunoiște. Prin urmare există oameni angajați să facă acest lucru dificil, murdar și urât mirositor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Octombrie 2015, ora: 07:07

(UTIL) Care sunt cele mai bune alimente care îmbunătățesc memoria

(UTIL) Care sunt cele mai bune alimente care îmbunătățesc memoria

Memorarea este una dintre funcţiile de bază ale creierului. Odată cu înaintarea în vârstă ori în urma unor traume, ea îţi joacă feste. Vestea bună e că există alimente care îmbunătățesc memoria și o pot face ca nouă.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 7 Octombrie 2015, ora: 06:30

(REȚETA ZILEI) Tort rapid de ciocolată

(REȚETA ZILEI) Tort rapid de ciocolată

De multe ori, torturile pe care le găsiţi la cofetării sunt costisitoare şi nu de fiecare dată ies exact aşa cum vă doriţi. „Adevărul“ vă prezintă astăzi o reţetă excelentă pentru un tort de ciocolată pe care îl puteţi face acasă destul de simplu.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 7 Octombrie 2015, ora: 06:28

Horoscop 7 octombrie 2015

Berbec - Nimeni nu te întrece când vine vorba de discursuri, pentru că ai o minte foarte organizată, informaţii solide pe care te bazezi şi un real talent oratoric.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 7 Octombrie 2015, ora: 06:04

(SĂNĂTATE) Migdalele – ideale pentru bolile de piele

(SĂNĂTATE) Migdalele – ideale pentru bolile de piele

Migdalele sunt fructe cu reale virtuţi terapeutice, rezolvând de la afecţiuni dermatologice, până la dezechilibre nervoase sau carenţe vitaminice.

( ) Citeşte tot articolul

Sport 6 Octombrie 2015, ora: 20:44

Victorie de senzație a României! De la 0-15 pentru Canada, "stejarii" au întors partida și au câștigat

Victorie de senzație a României! De la 0-15 pentru Canada, "stejarii" au întors partida și au câștigat

"Stejarii" au început bine jocul și după 5 minute au fost foarte aproape de a deschide scorul, însă un canadian ne-a oprit la cîțiva metri din drumul spre eseu.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 6 Octombrie 2015, ora: 17:34

FMI a revizuit în urcare puternică estimarea privind creșterea economică a României în 2015 și 2016

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în urcare puternică estimările privind creșterea economică a României pentru 2015 și 2016, anticipând un avans al Produsului Intern Brut de 3,4% în acest an și de 3,9% în 2016, potrivit raportului World Economic...

( ) Citeşte tot articolul

Economie 6 Octombrie 2015, ora: 17:27

BNM ar putea avea un nou guvernator pînă la mijlocul lunii noiembrie

BNM ar putea avea un nou guvernator pînă la mijlocul lunii noiembrie

Candidatura pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) se preconizează a fi selectată pînă la 6 noiembrie, s-a anunţat astăzi în cadrul primei şedinţe a Comisiei pentru selectarea candidaturilor pentru funcţia de şef al băncii centrale.

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 6 Octombrie 2015, ora: 16:44

Viața sălbatică de la Cernobâl - mult mai amplă decât înainte de accident

Viața sălbatică de la Cernobâl  - mult mai amplă decât înainte de accident

Efectele prezenței omului sunt mai rele pentru faună decât un dezastru nuclear, potrivit unui studiu pe termen lung despre Cernobâl, locul celui mai grav accident nuclear din lume, unde cercetătorii au constatat o prosperă viață sălbatică după accident, semnalează ABC și BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Octombrie 2015, ora: 16:42

(Bloomberg) Gazprom intenționează să reducă la jumătate capacitatea viitorului gazoduct Turkish Stream

(Bloomberg) Gazprom intenționează să reducă la jumătate capacitatea viitorului gazoduct Turkish Stream

Grupul rus Gazprom, cel mai mare furnizor mondial de gaze naturale, a informat autoritățile de la Ankara de intenția sa de a reduce cu 50% capacitatea gazoductului Turkish Stream, informează Bloomberg.

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Octombrie 2015, ora: 16:36

Volkswagen va analiza toate investiţiile, iar cele care nu sunt urgenţe vor fi anulate sau amânate

Volkswagen anticipează că scandalul emisiilor va avea consecinţe serioase asupra companiei care va analiză viabilitatea tuturor investiţiilor plănuite, cele care nu sunt urgenţe urmând a fi anulate sau măcar amânate, spune şeful CEO-ul Matthias Muller, citat de AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Social 6 Octombrie 2015, ora: 16:10

Spitalele municipale au nevoie de circa 70 de milioane de euro pentru renovare

Spitalele municipale au nevoie de circa 70 de milioane de euro pentru renovare

Sistemul medical municipal are nevoie de circa 70 de milioane de euro pentru reconstrucţie şi renovare. Direcţia Sănătăţii din Chişinău a comandat un studiu de fezabilitate pentru sistemul municipal de sănătate. Studiul a fost realizat de un consorţiu din trei societăţi din...

( ) Citeşte tot articolul

Film 6 Octombrie 2015, ora: 16:01

La Zilele Filmului Românesc, în Chișinău, vor fi rulate peste 15 pelicule

La Zilele Filmului Românesc, în Chișinău, vor fi rulate peste 15 pelicule

Zilele Filmului Românesc, ediția I, vor avea loc la Chișinău, în perioada 21 - 25 octombrie , în incinta Cinematografului Odeon.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 15:48

Analiză: Republica Moldova, între România şi Rusia

Analiză: Republica Moldova, între România şi Rusia

Dan Dungaciu, director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române şi Petrişor Peiu, coordonator al departamentului economic al Fundaţiei Mării Negre, susţin, într-o amplă analiză, că principală problemă a Chişinăului în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 15:42

Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă

Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă

Nicolae Botgros a fost internat de urgenţă luni, 5 octombrie, după ce a suferit un acces de hernie. Nu este exclus că artistul ar putea fi supus unei intervenţii.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 6 Octombrie 2015, ora: 15:34

Un nou obiectiv turistic ar putea fi inclus în circuitul Moldovei

Un nou obiectiv turistic ar putea fi inclus în circuitul Moldovei

Un nou obiectiv ar putea fi inclus în circuitul turistic autohton graţie unui proiect transfrontalier, care prevede reconstrucţia Curţii Domneşti de la Lăpuşna, din localitatea cu acelaşi nume. Autorităţile locale estimează ca acest lucru va fi posibil începând cu anul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 15:31

România și SUA au semnat acordul privind combaterea terorismului

Acordul România-SUA privind combaterea terorismului și criminalității, un criteriu tehnic pentru includerea României în programul Visa Waiver, a fost semnat în timpul vizitei vicepremierului Gabriel Oprea la Washington, unde s-a întâlnit cu procurorul...

( ) Citeşte tot articolul

Internațional 6 Octombrie 2015, ora: 15:15

Criza imigranților într-o GALERIE FOTO

Criza imigranților într-o GALERIE FOTO

Germania nu mai așteaptă în acest an 800.000 de imigranți, așa cum spuneau guvernanții în urmă cu câteva săptămâni, ci nu mai puțin de 1.500.000.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 15:03

FMI cere autorităților să ajusteze tarifele și să lichideze cele trei bănci

FMI cere autorităților să ajusteze tarifele și să lichideze cele trei bănci

Misiunea FMI care și-a încheiat marți, 6 octombrie, vizita la Chișinău susține că discuțiile cu oficialii moldoveni au fost constructive și așteaptă ca acestea să continue în următoarele luni.

( ) Citeşte tot articolul

Film 6 Octombrie 2015, ora: 15:00

Ziua Națională a Spaniei va fi sărbătorită, la Chișinău, prin filme. Vezi programul

Ziua Națională a Spaniei va fi sărbătorită, la Chișinău, prin filme. Vezi programul

Cu ocazia Zilei Naționale a Spaniei , în perioada 13-17 octombrie, vor avea loc Zilele Filmului Spaniol la Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 14:52

Halou solar fotografiat de pe râul Prut (FOTO)

Halou solar fotografiat de pe râul Prut (FOTO)

Un halou solar s-a format sâmbătă, 3 octombrie. Este un fenomen destul de rar care, din fericire, a fost surpins de o persoană aflată în excursie cu un caiac pe râul Prut.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 14:30

Vine iarna! Meteorologii promit temperaturi de până la -5°C

Vine iarna! Meteorologii promit temperaturi de până la -5°C

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de temperaturi joase. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 14:26

Republica Moldova a mai pierdut un dosar la CEDO și urmează să plătească peste 8500 de euro

Republica Moldova a mai pierdut un dosar la CEDO și urmează să plătească peste 8500 de euro

Republica Moldova a pierdut încă un dosar la CEDO, în cazul N.P. c. Moldovei. Curtea a acordat reclamantului 7,500 euro cu titlu de prejudiciu moral și 1,030 euro cu titlu de costuri și cheltuieli, având în vedere asistența primită de la Consiliul Europei.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 14:13

Câţi imigranţi au ales ruta României pentru a ajunge în Germania, de la începutul crizei refugiaţilor (FOTO)

Câţi imigranţi au ales ruta României pentru a ajunge în Germania, de la începutul crizei refugiaţilor (FOTO)

Numărul persoanelor care încearcă să intre sau să iasă din Românie ilegal, cu ajutorul călăuzelor sau ascunşi în diverse autovehicule, nu a crescut în această vară, conform Poliţiei de Frontieră, în ciuda intensificării valurilor de refugiaţi şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 6 Octombrie 2015, ora: 14:02

România renunţă, pentru moment, la intrarea în Schengen

România renunţă, pentru moment, la intrarea în Schengen

Premierul Ponta a declarat, luni, că a cerut ca la reuniunea JAI să se scoată de pe ordinea de zi intrarea României în Schengen deoarece ştia sigur care dintre statele UE vor vota contra şi că nu are legătură cu situaţia internă a ţării noastre, arătând că liderii...

( ) Citeşte tot articolul


Opinii & Editoriale 6 Octombrie 2015, de Octavian Țâcu

Basarabenii din sportul românesc (1). Frații Vîlcov

Editorialul de săptămâna trecută despre chinurile fotbalului nostru m-a dus cu gândul la tema pe care de mult îmi doresc să o abordez și pe care probabil o voi finaliza într-o lucrare monografică.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 6 Octombrie 2015, de Marin Basarab

Criza refugiaților a scos la iveală toată ura și idioțenia noastră

În acest articol nu voi încerca să explic ce înseamnă criza refugiaților și de unde a pornit.  S-au scris deja sute și mii de articole la această temă, unele mai adecvate, altele stupide până la patetic. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 5 Octombrie 2015, de Pavel Păduraru

R. Moldova, între Renato Usatîi şi Vlad Plahotniuc

Moldovenii au pierdut încrederea în partidele proeuropene şi simpatizează politicienii proruşi, arată ultimul sondaj al CBS-AXA

() Citeşte tot articolul

Editorial 5 Octombrie 2015, de Silviu Tănase

De ce această groapă de gunoi n-are nicio șansă?

Este greu să identifici o cale corectă pe care să mergi, dacă nu reușești să evaluezi obiectiv ce efecte au avut asupra ta mersul pe cărările care te-au dus unde ești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 3 Octombrie 2015, de George Simion

Votați Platforma DA!

Acest editorial nu este ironic, nu vrea să atace protestele anti-guvernamentale și nici inițiatorii lor. După caz, dacă nu m-am exprimat corect și pe placul lor, nu votați Platforma DA, ci votați emanația politică a Platformei DA, indiferent cum s-ar intitula.

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Octombrie 2015, de Moni Stănilă

Arta ca mărturisire

Cum deja cititorii TIMPULUI au înțeles din textele mele, sunt câțiva artiști contemporani care îmi plac în mod deosebit. Nu doar ca artiști, ci și ca oameni. Cum ar fi Silviu Oravitzan, Dan Perjovschi, Ghenadie Popescu - chiar dacă fiecare e așezat în altă zonă artistică.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 2 Octombrie 2015, de Constantin Tănase

Eu nu mă supăr pe Sofia Rotaru

Fragment din cartea „Ochiul lui Esop”, 2000

() Citeşte tot articolul

Editorial 1 Octombrie 2015, de Pavel Păduraru

„Procurorul general mi-a spus că toţi sunt corupţi…”

În ţara noastră, există unii funcţionari aleşi, care, oricât de corupţi ar fi, îşi au fotoliile asigurate. Nu-l includ în această categorie pe viceprocurorul de Chişinău Vasile Gherasimenco, chiar dacă prezumţia nevinovăţiei, după cum am mai spus-o, este folosită la noi,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 30 Septembrie 2015, de Constantin Tănase

Balada comunistului cu un picior de lemn

Povestea (balada) de mai jos a avut loc, cu adevărat, într-un sat din Strășeni, pe la începutul anului 1949.

() Citeşte tot articolul

Editorial 29 Septembrie 2015, de Octavian Țâcu

Criminalizarea fotbalului

Se zice că tot românul se pricepe la politică și la fotbal. Curios că de ceva vreme, dacă nu de ceva mai multă vreme, le face prost pe ambele. Și dacă cei din partea dreaptă mai au tresăriri de performanță mânați de suporteri, dar și de orgoliul și nostalgia unor timpuri de altădată,...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 29 Septembrie 2015, de Dorin Galben

Decât profesor sau medic sărac în Moldova, mai bine „argat” bogat în Italia

Recent am revenit din Italia, unde am avut ocazia să discut cu mai mulți moldoveni care muncesc și trăiesc acolo de ani buni. Ei nu-și văd viitorul acasă și mai degrabă acceptă „să slujească” italienii, dar să fie bine plătiți, decât să aibă un serviciu onorabil aici, dar să...

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Septembrie 2015, de Silviu Tănase

Țara în care nimeni nu e responsabil de nimic

Liderii de partid trebuie să accepte ideea că acumulând putere, devin automat responsabili de majoritatea lucrurilor care se întâmplă sau nu în țară.

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Septembrie 2015, de George Simion

Para mălăiață în gura lui Nătăfleață

150 de milioane de euro sunt dați ca împrumut de statul România pentru statul Republica Moldova. Acești bani se adaugă vestitei 100 de milioane de euro (de la Băsescu) și a încă 100 de milioane de euro (de la Ponta) care au fost donați.

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Septembrie 2015, de Moni Stănilă

Protestele se colorează

Capitala țării se va colora. Pe lângă protestele Platformei DA, pe care le susțin parțial, adică sunt de acord cu protestul în condițiile în care nivelul de trai din Republica Moldova scade de la o zi la alta, se anunță proteste de amploare organizate de Dodon și Usatâi. Proteste pe...

() Citeşte tot articolul

Editorial 28 Septembrie 2015, de Moni Stănilă

Darul

„Aceasta însă zic: Cel ce seamănă cu zgârcenie, cu zgârcenie va şi secera, iar cel ce seamănă cu dărnicie, cu dărnicie va şi secera. Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău, sau de silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună.”(II...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 27 Septembrie 2015, de Marin Basarab

Cum promovăm lectura?

Discutam zilele trecute cu colegii de la TIMPUL... 

() Citeşte tot articolul