Astăzi 25 Mai 2016, Miercuri - Ultima actualizare la ora 22:49
Abonamente
servicii prin satelit SES

Actualitate 14 Ianuarie 2011, ora 09:19    Din editia print

Cum a murit Mihai Eminescu

Marime Font
Sursa: ZiaristiOnline.ro Imagini: 2
Foto: ZiaristiOnline.ro

 

 


 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Mâine se vor împlini 161 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. Site-ul Ziaristi Online a publicat, către această dată, o lucrare despre boala şi moartea poetului – „Cartea trecerii”, semnată de eminescologul, profesorul doctor universitar Nae Georgescu. „E greu să argumentezi necesitatea unei cărţi întregi pe tema bolii şi morţii lui Mihai Eminescu. Subiectul se tratează convenţional, într-un capitolaş, în toate biografiile poetului: ce poţi să mai aduci nou? Să le răstorni pe toate, adică o convenţie statornicită de atâta timp, sau să mai publici un act, o nouă părere, o reconfigurare a informaţiei? Un prieten cam hâtru îmi spune că numai asemenea subiecte incendiare, precum boala, moartea, cabala declarării nebuniei, mai atrag azi publicul…”, argumentează autorul apariţia acestei lucrări. Unele capitole ale cărţii au ieşit sub titlul „Boala şi moartea lui Eminescu”, încă la începutul anului 2008 într-un tiraj ca şi confidenţial, „răspândit mai mult cu braţele pe la prieteni”, apoi difuzat în presa electronică, fragmentar sau integral, scrie pe acelaşi site Nae Georgescu.

În această pagină, preluăm de pe portalul ZiaristiOnline.ro un capitol din „Cartea trecerii”.

Ultimele lui ceasuri, povestite de un martor ocular

„Un modest cetăţean, mic de stat şi cu o bărbuţă albă, a suit alaltăieri scările redacţiei noastre, voind să ne facă o comunicare. Din ziare, ştia că se va face un serviciu divin de pomenire a lui Eminescu, şi venea să ne spună şi el ce ştia, personal, despre pomenitul de azi. 

Modestia acestui om dă o valoare specială datelor furnizate de el, date cari nu sunt în nici un caz lipsite de interes. D. Dumitru Cosmănescu, fost într-o vreme coafor al Regelui, având prăvălie sub vechiul Jockey-Club, „îl servea” adeseori pe Eminescu, care venea acolo împreună cu alţi prieteni.
- Era un om domol şi foarte aşezat. Vorbea totdeauna frumos, ori cu cine ar fi stat de vorbă. Şi avea mare plăcere să-l servesc” eu. Cum intra întreba: „Da’ unde e Dumitrache?”.Eu, ca unul care, slavă Domnului, la vârsta mea pot zice că sunt „specialist” şi că am servit mii şi mii de oameni, mi-aduc aminte şi acum că avea un păr frumos, negru, ondulat, dat peste cap. Mustaţa, mică, era tot neagră.

De ’mbrăcat nu l-am văzut niciodată rău îmbrăcat, îi plăceau cravatele negre, făcute „fundă”.
Vorbea cu mine, vorbea cu lucrătorii, şi mai ales şedea de vorbă cu d. Ardeleanu, patronul meu de pe vremuri, povestind tot felul de lucruri, fiindcă Ardeleanu era om citit, şi fusese şi la Paris, studiind să se facă avocat.
Când s-a întâmplat nenorocirea că s-a îmbolnăvit, Eminescu a fost dus la Şuţu, unde i s-a dat o cameră a lui, mai bună ca altora. Mă chema tot pe mine să-l servesc şi acolo, şi mă duceam bucuros. Uneori veneau să-l vadă prieteni, Grigore Manolescu, Hasnaş, şi alţii care-i ziceau lui Eminescu „maestre” şi el râdea, bătându-i pe umăr.

Cât a stat la Şuţu, eu cel puţin nu l-am văzut altfel decât scriind. Scria toată ziua, coli peste coli, şi era foarte liniştit.
Dar soarta a făcut însă ca într-o zi să-l văd murind, aş putea zice, pe braţele mele...
Venisem la Şuţu, cam pe la 3 după amiază.
Pe la vreo 4, cum era cald în cameră, Eminescu zice uitându-se lung la mine: „Ia ascultă, Dumitrache, hai prin grădină, să ne plimbăm şi să te învăţ să cânţi Deşteaptă-te, Române!”.

Eu care ştiam că nu e bine să-i fac împotrivă am ieşit cu el în grădină, unde se vede că-l trăgea soarta. Şi a început să cânte Deşteaptă-te, Române, şi eu după el. Cânta frumos, avea voce.
Cum mergeam amândoi, unul lângă altul, vine odată pe la spate un alt bolnav d’acolo, unu’ furios care-a fost director sau profesor de liceu la Craiova şi, pe la spate, îi dă lui Eminescu în cap cu o cărămidă pe care o avea în mână. Eminescu, lovit după ureche, a căzut jos cu osul capului sfărâmat şi cu sângele şiruindu-i pe haine, spunându-mi: „Dumitrache, adu repede doctorul că mă prăpădesc… Ăsta m-a omorât!”. L-am luat în braţe şi l-am dus în odaia lui, unde l-am întins pe canapea. I-am potrivit capul pe pernă, şi când am tras mâna, îmi era plină de sânge. Au venit doctorii, cu Şuţu în cap, şi ne-au spus să tăcem, să nu s-audă vorbă afară, că nu e nimic… Dar după o jumătate de oră, bietul Eminescu murise!”.

Modestia şi simplitatea povestitorului nu scad întru nimic caracterul dramatic al acestor ultime ceasuri ale nefericitului poet.
Faptele povestite aici sunt consemnate, de altfel, mai de mult, de acei cari, în vreme, au stabilit condiţiile în cari Eminescu a fost ucis de un dement, datorită fireşte numai unei regretabile lipse de supraveghere din partea administraţiei ospiciului unde şi criminalul şi victima se găseau la un loc”.

Text apărut în Universul, Bucureşti, 28 iunie 1926, p.3. Reluat în Cuvântul Ardealului, Cluj, 1 iulie 1926, şi în Primăvara, Sânnicolau Mare, 4 iulie 1926. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Ultima oră 25 Mai 2016, ora: 22:49

Un magazin de construcții din Piaţa Centrală a luat foc

Un magazin de construcții din Piaţa Centrală a luat foc

15 autospeciale de pompieri se află în centrul capitalei unde un magazin de construcții a luat foc. Magazinul se află pe teritoriul pieței centrale din Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 19:19

Mai mulți antreprenori tineri au primit granturi în valoare de 50 de mii de lei

Miros de flori și pâine la Forumul Economic, organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. Tinerii care au primit granturi în mărime de 50 de mii de lei, din partea asociației, pentru a-și dezvolta afacerile, au venit să-și prezinte rezultatele investițiilor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 17:51

Republica Moldova va primi un grant de 3 milioane euro din Europa pentru modernizarea sistemului termoenergetic al CET-Nord

Republica Moldova va primi un grant de 3 milioane euro din Europa pentru modernizarea sistemului termoenergetic al CET-Nord

Guvernul a aprobat proiectului de lege privind ratificarea Acordului de grant în valoare de 3 milioane de euro dintre Republica Moldova, SA „CET-Nord” şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, acordat din Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficienţă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 17:26

Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită la Ismail

Ziua Românilor de Pretutindeni va fi sărbătorită la Ismail

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni va marca, pe 30 mai, Ziua Românilor de Pretutindeni în Sudul Basarabiei printr-un eveniment cultural deosebit. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 17:18

10 mii de cărții de poezie „Ce e bine și ce-i rău" vor fi primite în dar de copiii

10 mii de cărții de poezie „Ce e bine și ce-i rău" vor fi primite în dar de copiii

Cu ocazia Zilei Mondiale a Copiilor, circa 10 mii de exemplare ale cărții de poezie „Ce e bine și ce-i rău" vor fi primite în dar de copiii din grădinițele și școlile din Republica Moldova și România. Noua apariție editorială „Ce e bine și ce-i rău"...

( ) Citeşte tot articolul

Social 25 Mai 2016, ora: 17:12

Fetiţa din Tiraspol diagnosticată cu tumoare pe creier salvată de la moarte

Fetiţa din Tiraspol  diagnosticată cu tumoare pe creier salvată de la moarte

 Copilăria unei fetițe de 11 ani, din Tiraspol, a fost zdruncinată de un diagnostic nemilos. O tumoare pe creier, cu evoluție rapidă, îi amenința grav viața. Dacă intervenția neurochirurgicală ar fi fost amânată, copila ar fi murit subit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 17:09

Ministrul Apărării efectuează o vizită oficială în Bulgaria

Ministrul Apărării Anatol Şalaru efectuează, în perioada 25-27 mai curent, o vizită oficială în Bulgaria, la invitaţia omologului său, Nikolay Nenchev.

( ) Citeşte tot articolul

Eveniment 25 Mai 2016, ora: 17:07

Vernisajul Vinului Vinurile noastre premiate la nivel internațional vor putea fi degustate la un eveniment de zile mari

Vinurile noastre premiate la nivel internațional vor putea fi degustate la un eveniment de zile mari

Vinuri produse în Moldova, premiate internațional vor putea fi degustate la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară. 

( ) Citeşte tot articolul

Externe 25 Mai 2016, ora: 16:58

Putin a grațiat-o pe Nadia Savcenko

Putin a grațiat-o pe Nadia Savcenko

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de gratiere a ucrainencei Nadia Savcenko, a anunțat secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie „Interfax”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 16:50

Ungaria poartă negocieri cu Rusia pentru modernizarea avioanelor militare ungare

Ungaria poartă negocieri cu Rusia pentru modernizarea avioanelor militare ungare

Ungaria poartă negocieri cu Rusia pentru modernizarea avioanelor militare şi echipamentelor utilizate de armata ungară, a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, informează agenția Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 16:38

(VIDEO) Delfinariul „NEMO”, deschis la Chișinău: Iată cât vor costa biletele şi care este programul spectacolelor

(VIDEO) Delfinariul „NEMO”, deschis la Chișinău: Iată cât vor costa biletele şi care este programul spectacolelor

Primul delfinariu din Republica Moldova va fi deschis în capitală vineri, 27 mai, cu un spectacol care va avea loc la ora 14:00. Prețul unui bilet va fi de 230 de lei, iar copii mai mici de 3 ani vor putea vizita delfinariul „NEMO” gratis.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 16:25

Vlad Filat rămâne în arest

Vlad Filat rămâne în arest

Ex-prim-ministrul Vlad Filat rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chişinău a respins recursul avocaţilor, care au cerut eliberarea acestuia. În timpul şedinţei de astăzi, 25 mai, deputaţi liberal-democraţi, dar şi mai mulţi membri ai formaţiunii au venit la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 16:06

Noul ataşat militar al SUA în Rep. Moldova

Noul ataşat militar al SUA în Rep. Moldova

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Șalaru, a avut o întrevedere cu noul atașat militar al Statelor Unite ale Americii, acreditat în Republica Moldova, locotenent-colonelul Jeff Muir.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 16:02

Şevciuk – Moscova i-a propus o funcţie importantă în Crimeea

Şevciuk – Moscova i-a propus o funcţie importantă în Crimeea

Liderul separatiştilor de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, spune că Moscova i-a propus să preia o funcţie importantă în Peninsula Crimeea, anexată Rusia în urmă cu doi ani. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 15:56

Jurnalista de investigație, Khadija Ismayilova a fost eliberată

Jurnalista de investigație, Khadija Ismayilova a fost eliberată

Jurnalista azeră Khadija Ismayilova a fost eliberată astăzi, după ce anterior a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare ca urmare a investigațiilor sale despre interesele ascunse ale familiei președintelui azer, Ilham Aliyev. Aceasta după ce colegii de breaslă au...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Mai 2016, ora: 15:40

(VIDEO) Nadia Savcenko a ajuns în Ucraina

(VIDEO) Nadia Savcenko  a ajuns în Ucraina

Femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru presupusă complicitate la moartea a doi jurnaliști ruși în estul Ucrainei în 2014, a aterizat într-un aeroportul din  Kiev.  

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Mai 2016, ora: 15:31

Vice-primarul capitalei Vlad Coteț reținut de CNA pentru 72 de ore

Vice-primarul capitalei Vlad Coteț reținut de CNA pentru 72 de ore

Vice-primarul Vlad Coteț și directorul adjunct al Direcției de arhitectură și urbanism a primăriei capitalei, Radu Blaj, au fost reținuți miercuri, 25 mai, pentru 72 de ore, de ofițerii CNA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 15:20

Un politician din Rep. Moldova candidează la Primăria Bucureştiului. „La noi, se iubește și se moare pentru afirmarea identității românești”

Un politician din Rep. Moldova candidează la Primăria Bucureştiului. „La noi, se iubește și se moare pentru afirmarea identității românești”

Un politician şi diplomat din Republica Moldova candidează la funcţia de primar general al Bucureştiului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 15:12

Premierul Filip: Propunem un parteneriat cu investitorii pentru locuri de muncă, inovare şi dezvoltare

Premierul Filip: Propunem un parteneriat cu investitorii pentru locuri de muncă, inovare şi dezvoltare

Premierul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea Forumului Economic "Republica Moldova în noul context regional", organizat de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), care a reunit un număr mare de reprezentanţi ai mediului de afaceri din ţara noastră,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 14:58

(VIDEO)O uriașă surpare de-a lungul malului râului Arno din centrul Florenței a înghițit 20 de mașini

(VIDEO)O uriașă surpare de-a lungul malului râului Arno din centrul Florenței a înghițit 20 de mașini

O uriașă surpare care se întinde de-a lungul malului râului Arno, în apropiere de celebrul Ponte Vecchio din centrul orașului Florența, a înghițit miercuri dimineața 20 de mașini, fără să producă însă pagube de proporții, sau victime, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 14:55

Polonia. Politicianul-spion și-a înființat partidul pe banii primiți de la guvernul rus

Polonia. Politicianul-spion și-a înființat partidul pe banii primiți de la guvernul rus

 În Polonia, liderul partidului prorus Zmiana (schimbarea) Mateusz Piskorski, reținut săptămâna trecută și acuzat de spionaj, a fost arestat preventiv de instanța pentru un termen de trei luni, scrie Gazeta Wyborcza.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 25 Mai 2016, ora: 14:40

LIVE: Nadia Savcenko este așteptată la Kiev în aceste clipe

LIVE: Nadia Savcenko este așteptată la Kiev în aceste clipe

Femeia pilot ucraineană Nadia Savcenko, condamnată la 22 de ani de închisoare în Rusia pentru presupusă complicitate la moartea a doi jurnaliști ruși în estul Ucrainei în 2014, a fost eliberată miercuri și este așteptată să sosească în cursul după-amiezii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 14:38

Aproximativ 3.000 de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor teroriste de peste hotare

Aproximativ 3.000 de cetăţeni ruşi s-au alăturat grupărilor teroriste de peste hotare

În jur de 3.000 de cetăţeni ruşi au părăsit ţara pentru a se alătura grupărilor teroriste internaţionale, afirmă Evgheni Ilin, prim-adjunctul preşedintelui Comisiei Naţionale Antiteroriste, scrie agenţia de ştiri TASS.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 14:34

Poliția a anihilat o grupare criminală specializată în traficul de ființe umane

Poliția a anihilat o grupare criminală specializată în traficul de ființe umane

Oamenii legii au destructurat o grupare criminală specializată în traficul de ființe umane pentru transportarea de droguri pe teritoriul Federației Ruse, informează MOLDPRES.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 25 Mai 2016, ora: 14:29

„descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice în amfiteatrul natural de la Orheiul Vechi

„descOPERĂ” frumusețea muzicii clasice în amfiteatrul natural de la Orheiul Vechi

În Republica Moldova se va desfășura în premieră festivalul de muzică clasică în aer liber „descOPERĂ”. În perioada 3-5 iunie la Orheiul Vechi în cadrul evenimentului vor participa 70 instrumentiști și 100 de artiști de cor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 25 Mai 2016, ora: 14:23

Barroso: Chișinăul trebuie să se concentreze pe îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere

Barroso: Chișinăul trebuie să se concentreze pe îndeplinirea prevederilor din Acordul de Asociere

Republica Moldova rămâne restanțieră la capitolul implementarea reformelor, iar pentru a ajunge la progresul economic și social propus în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Guvernul de la Chișinău are mult de muncit.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 25 Mai 2016, ora: 14:19

Turcia: UE nu este unica opțiune

Turcia: UE nu este unica opțiune

Relațiile Turciei cu Uniunea Europeană sunt foarte importante, dar nu reprezintă unica opțiune pentru Ankara, a declarat miercuri Omer Celik, noul ministru pentru afaceri europene al Turciei, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 25 Mai 2016, de Ana Gherciu

Experiențe pietonale în Barcelona

Respectul și toleranța sunt două elemente primordiale ale atitudinii, care nu te lasă indiferent în Barcelona și de care ducem lipsă pe drumurile din R. Moldova, dar în special din Chișinău. Este incredibil cum se schimbă rolurile în capitala Cataloniei și de câtă...

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Mai 2016, de George Simion

Cine din România nu vrea unire? (II)

În aceste zile, în România, în topul ştirilor este scandalul mafiei din sănătate. O mafie transpartinică, mână în mână cu elemente din toate structurile statului, similară cu celelalte care ne fură banii, viitorul şi viaţa prin crimele pe care le comit.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Mai 2016, de Silviu Tănase

Chișinăul de la Mihai Viteazul la… Maia Sandu

Duminică a fost constituit un nou partid în R. Moldova. Este vorba de formațiunea „PAS”, care și-a ales conducerea. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Mai 2016, de Moni Stănilă

După chipul și asemănarea noastră

Acum o mie de ani, chiar și o sută, nu aveam o privire globală asupra umanității. Nu știam ce se petrece în celălalt capăt al pământului. Televiziunea, internetul, radioul ne-au pus față în față cu umanitatea. Știrile sunt atât de multe încât nici nu le mai procesăm...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Mai 2016, de Octavian Țâcu

Cronograful care a salvat lumea

Îmi place să scriu despre oameni dragi, mai ales atunci când aceștia sfidează normalitatea (sau mai curând anormalitatea) contextului în care trăiesc și se ridică deasupra firescului prin lucrurile deosebite pe care le fac.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 20 Mai 2016, de Constantin Tănase

Iubirea noastră-ncet s-a stins...

Fragment din cartea „Hoții de mituri”, 2004

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Mai 2016, de Moni Stănilă

Formare și deformare

Aud foarte multă lume susținând sus și tare că jocurile video violente nu influențează copiii. Chiar dacă psihiatrii dau mărturie de pacienți cu comportament deviat, vise agresive și alte tulburări puse pe seama jocurilor video.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Mai 2016, de Octavian Țâcu

Bătălia diplomatică pentru Basarabia (XI) Ecouri post-Viena (1924)

Ruperea tratativelor româno-sovietice a provocat numeroase reacţii în opinia publică internaţională, ceea ce demonstra interesul acesteia în soluţionarea problemei Basarabiei. Comportamentul delegaţiei sovietice a provocat îngrijorări în rândul unor state europene,...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 18 Mai 2016, de Lia Ciutac

Ieftinirea medicamentelor sabotată de farmacii

Cetățenilor Republicii Moldova periodic le sunt făcute promisiuni privind calitatea vieții, care urmează să se îmbunătățească, iar pentru aceasta se imită scăderi ale prețurilor la anumite servicii, medicamente sau alimente. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2016, de Dan Nicu

Flamura brăzdată de stele

Prezența soldaților americani la Chișinău, pentru a participa la o expoziție a tehnicii lor militare, este un act simbolic cu profunde implicații pentru mentalul colectiv al locuitorilor Republicii Moldova. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2016, de Silviu Tănase

Economie și istorie: Exportăm în România, dar ne închinăm Rusiei

Biroul Național de Statistică a publicat datele, privind comerțul extern al R. Moldova pentru primele trei luni ale anului 2016. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2016, de Ion Macovei

Combinații cretine

Monumentele contribuie la dăinuirea în memoria colectivă a unor personalităţi sau fapte ce au marcat destinul unui popor. În peisajul urban, acestea au devenit puncte de orientare în spaţiu, locuri de întâlnire sau reculegere. Dar avem monumente care mai curând sunt o ruşine...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 16 Mai 2016, de Ion Macovei

Ziua în care Prutul a devenit hotar de țară

Se împlinesc 204 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la București, care a pus capăt războiului ruso-turc din 1806-1812.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2016, de Octavian Țâcu

9 Mai: o istorie controversată a prizonierilor de război „moldoveni” (III)*

Așa cum menționam în primul articol, din această serie de publicații, o problemă importantă, în contabilizarea prizonierilor de război români, este cea legată de istoria prizonierilor trecuți în liste drept „moldoveni”. Investigarea acestei teme a devenit posibilă...

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Mai 2016, de Constantin Tănase

Faraonul de pe Bâc

Fragment din cartea „Blestemul de a fi”, 2009

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Mai 2016, de Marin Basarab

În luna mai, să scriem doar despre cultură

Diana Guja, o bună prietenă de-a mea, scria recent pe o rețea de socializare: „E pentru prima dată de când mă țin minte în acest oraș, să văd organizându-se atâtea evenimente odată. Și dacă până acum se miza pe simplul fapt că faci ceva și lumea și așa va veni,...

() Citeşte tot articolul