Actualitate

Cum ne pregătim noi de referendum

Din partea Asociaţiei AssoMoldave din Roma, am trimis compatrioţilor noştri câteva sute de mesaje: prin intermediul sms-urilor, poştei electronice, web, blogurilor, social network Facebook şi Odnoclassniki cu îndemnul de a se prezenta la urne şi de a vota „pentru”. Am telefonat la toate persoanele care au lăsat datele lor la Festa dei popoli 2009 şi 2010, participanţilor la întâlnirea cu preşedintele interimar Mihai Ghimpu, care a avut loc la Roma anul acesta. La fel, a fost foarte util numărul şapte al revistei „Pro Diaspora” care a dedicat un spaţiu amplu Referendumului 2010, am difuzat la Roma 300 de numere de revistă.

Cu ajutorul Ambasadei RM de la Roma, au fost imprimaţi 300 de „fluturaşi” cu informaţiile utile: unde, când, cum se va desfăşura referendumul. Cu participarea activă a unor voluntari din Asociaţie, „fluturaşii” au fost distribuiţi în locurile de întâlnire a conaţionalilor noştri – Tor di Vale, la biserici, în Piaţa Republica, Castra Pretorio, Piramide, Eur Fermi, Ostia, Discoteca VOG ş.a.m.d. Astfel am încercat să-i informăm pe moldovenii din Italia despre referendum (mulţi dintre ei nu aveau idee că este preconizat pentru 5 septembrie) şi să le explicăm ce înseamnă acest referendum.

Furnizând mesajele necesare votanţilor, voluntarii noştri completează, de fapt, vidul informaţional pe care autorităţile de la Chişinău l-au admis în această importantă campanie politică. Speram să obţinem cu toţii un rezultat pozitiv, în aşa mod ca mica noastră Patrie să iasă, în sfârşit, din blocajul politic şi constituţional.

Tatiana Nogailic,
„AssoMoldave”, Roma

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *