Atitudini

Cum să devii vizibil în RM

Furia lui faţă de mediatizarea lui Onoje poate fi înţeleasă şi compătimită, dar dictatoriala, inegala şi antidemocratica dorinţă de a-i retrage acestuia cetăţenia moldovenească a depăşit limitele bunului-simţ. A depăşit chiar drepturile omului, în general, sau ale lui Onoje, în particular.
Protestele lui John Onoje, un alt fel de Oleg Brega, au avut de multe ori un scop meritoriu. Intenţiile lui nu mi s-au părut nocive. Iar părerea lui Şelin că declaraţiile lui Onoje sunt îndreptate împotriva statalităţii Moldovei mi s-au părut de zece ori mai absurde, şi prin aceasta mai haioase, decât discursurile moldoveanului cu origine africană.

Întotdeauna am susţinut că există un element de circ şi comedie ieftină în atitudinea majorităţii politicienilor de la noi, dar domnul Şelin a depăşit aşteptările mele. Imaginaţi-vă o ştire: „John Onoje a distrus statalitatea Republicii Moldova!”. Un subiect extraordinar pentru emisiunile umoristice ce se vor derula în noaptea de Revelion.

Dacă este adevărat că Onoje are această capacitate anticonstituţională şi antistatală, ar trebui cooptat de serviciile secrete din întreaga lume. Vrei să distrugi un stat, îl trimiţi pe Onoje acolo. Ohoo! Ar fi ceva! Eu îi propun domnului Şelin să aibă în vedere cât de important este un astfel de om, care poate distruge un stat, şi să se mai gândească. Are sau nu are Moldova nevoie de un asemenea cetăţean, mai cu efect decât o bombă?

John Onoje a primit cetăţenia, iar retragerea ei ar fi un act despotic şi antidemocratic. Dar noi înţelegem foarte bine că nu poate fi vorba de aşa ceva. Atunci ce e cu declaraţia domnului Victor Şelin?

Am impresia că e vorba de cu totul altceva. Alexandru Vakulovski scria în articolul Mici bucurii de zile mari că Moldova mimează criza şi că închiderea Fabricii „Bucuria” din lipsă de zahăr a fost o invenţie pentru a creşte vânzările. Eu, una, am cumpărat atunci mai multe bomboane!
Cred că la fel a acţionat preşedintele social-democraţilor. Nu mediatizarea lui Onoje l-a deranjat, ci slaba lui prezenţă în viaţa publică. Nu apar prea multe ştiri despre domnul Şelin, nu tot atâtea câte apar despre Onoje. Şi dumnealui a găsit soluţia. Cu o asemenea idee, fabuloasă şi penibilă, se va scrie multe zile despre domnul Şelin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *