Sănătate

Cum slăbeşti cu ceapă roşie

Cepei roşiii nu i se acordă mereu atenţie pe care o merită. Această legumă nelipsită din orice bucătărie nu doar că da savoare mâncării, ci are şi o serie de proprietăţi curative. Ceapă roşie este bogată în vitaminele A, B şi C, substanţe antibiotice şi diuretice, precum şi săruri minerale cu un rol important în obţinerea unui echilibru general din punct de vedere imunitar.

Cum trebuie consumată pentru că arderile grăsimilor să fie mai rapide? Răspunsul vine prompt: Crudă! Ceapă călită sau fiartă îşi pierde din proprietăţi, fapt pentru care e bine să i introduci crudă în mâncarea ta, chiar şi în ciorbe. Dacă ţi se face rău de la ea, atunci căleşte-o în ulei de măsline (nu pune în cratiţă mai mult de două picături).

Pentru a pierde kilograme în mod sănătos, adică treptat, e bine să consumi cel puţin 60-70 de grame de ceapă pe zi. O poţi introduce în salate sau la preparatele din carne, cartofi sau tocăniţe. Ceapă roşie are un efect alcalinizant asupra organismului şi ajută la eliminarea toxinelor din corp, remineralizând organismul.

De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, ceapă micşorează riscul afecţiunilor cardiovasculare şi ajută la împiedicarea depunerilor de colesterol în artere. Ceapă roşie călită în ulei de măsline va face digestia mai uşoară, însă nu uită că cea mai bună varianta este să o mănânci crudă.

În numai o săptămâna de la introducerea cepei roşii în dietă, vei observă că trupul tău se modelează, iar sunculitele încep să dispară. Într-o luna de zile, consumată frecvent, ceapă roşie te scapă de 5 kilograme fără să rămâi cu vergeturi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *