Actualitate

CUTREMUR PUTERNIC în Nepal: Peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa. Între victime – un inginer Google

În plus, o replică puternică, având magnitudinea de moment 6,7, a avut loc duminică în Nepal. Eforturile de salvare se intensifică în urma seismului, numeroase ţări şi organizaţii internaţionale trimiţând ajutoare

(UPDATE 08.35) Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând victime şi pagube importante. Seismul a provocat moartea a cel puţin 1.800 de persoane, potrivit unui nou bilanţ al autorităţilor. Este vorba de cel mai mare devastator cutremur care s-a produs în ultimii 80 de ani în această ţară, scrie BBC.

(Ştirea anterioară) Autoritățile au confirmat că cel puţin 600 oameni au murit, dar bilanțul crește de la oră la oră. Seismul s-a simțit și în țările vecine India și Pakistan. Martorii povestesc imagini de groază: oameni întinși pe jos, morți sau răniți, clădiri prăbușite, drumuri rupte și localități izolate. Cutremurul a fost atât de puternic încât a provocat o avalanșă pe Muntele Everest. Patru români se aflau în acel moment în acea zonă.

Un oficial din Ministerul de Interne nepalez a anunțat că numărul persoanelor care au murit s-a ridicat la 688. Doar în capitala Kathmandu și-au pierdut viața 181 de oameni.

Ministerul Turismului din Nepal anunță că cel puțin opt alpiniști au murit în urma avalanșei de pe Muntele Everest, iar baza a fost grav afectată.

Un jurnalist de la France Presse aflat în această zonă a spus că „am fost prinși într-o avalanșă pe Everest, suntem ok. Aici ninge, niciun elicopter nu poate ajunge aici”.

Un alpinist spune că rutele de coborâre de pe Muntele Everest dar și de pe masivele din jur au fost distruse de căderile de gheață și zăpadă.

Sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *