Actualitate

De ce microbuzele întotdeauna sunt arhipline? Numărul lor s-a redus considerabil!

Viceprimarul Nistor Grozavu consideră că acest lucru a avut loc din motiv că au avut loc o serie de reglementări în acest sector dar și că unele rute s-au dovedit a fi ineficiente. Acesta mai spune că lipsa acestui tip de transport poate fi suplinită cu autobuze de dimensiuni mici sau mijlocii care urmează să fie procurate de Parcul de Autobuze.

„Microbuzele au fost o soluție foarte bună într-o anumită perioadă. Acum situația nu mai este așa. Sunt necesare microbuzele pentru sectoarele unde sunt puțini pasageri sau spre exemplu pe timp de noapte atunci când nu are rost să scoți pe rută pentru câțiva pasageri autobuzele mari”, a declarat Grozavu.

În context Grozavu a adăugat că doar unii administratori au solicitat ca să fie majorat tariful petru o călătorie cu microbuzul până la 10 lei, în primăria propune ca tariful să fie de 5 lei.

„Chiar dacă se majorează tariful nu cred că se va reveni la numărul anterior de microbuze. Majorarea tarifului urmează să fie discuitată cu societatea civilă iar decizia va fi luată într-un final de Consiliul Municipal Chișinău”, a adăugat Grozavu.

Amintim că funcționarii de la primăria Chișinău au propus în luna august ca prețul pentru o călătorie cu troleibuzul să coste 3 lei, o călătorie cu autobuzul – 4 lei, iar cea cu maxi-taxi – la 5 lei.

Noile prețuri sunt indicate în proiectul de decizie, elaborat de primăria municipiului Chișinău, după mai multe solicitări din partea operatorilor economici municipali în domeniul transportului, precum şi a celor 15 agenţi transportatori privaţi, administratori ai rutelor de transport public.

De menţionat că tarifele actuale (o călătorie cu troleibuzul – 2 lei, și, respectiv, o călătorie cu autobuzul – 3 lei) au fost aprobate prin decizia CMC în septembrie 2009, iar tarifele pentru o călătorie cu microbuzul (3 lei) au fost stabilite prin decizia CMC încă în iulie 2006.

deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *