Actualitate

Declaraţii contradictorii în cazul copilului care a murit înecat cu boabe de porumb. Familia, disperată să-l salveze, a plecat 80 de km de la un spital la altul

Unchiul copilului, Constantin Vîrlanută, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că primul vizat de plângere este medicul de la Spitalul din Tecuci, care nu ar realizat că este vorba despre o urgenţă, în condiţiile în care le-a cerut părinţilor să aştepte pe o bancă afară.

„Problema este că noi am dus copilul la spital în Tecuci, are fişă de prezentare în momentul în care a ajuns la spitalul Anton Cincu din Tecuci, doctorul Dragoş Teodoru, care era de gardă, a pus verdictul că trebuie să se liniştească şi să aştepte în jur de trei ore pe o bancă afară, aşteptând să alunece boaba de porumb în stomac. După aproximativ 15 minute de când a pus verdictul l-am căutat personal pe acesta pentru a cere lămuriri şi pentru a-l ruga să mai consulte copilul o dată. Din păcate acesta a fost de negăsit, aşa că la sfaturile tuturor am plecat spre Galaţi”, a spus unchiul copilului, Constantin Vîrlanută

Directorul spitalului din Tecuci spune, însă, că a vrut să trimită copilul la Galaţi cu o salvare, dar familia nu a fost de găsit. 

„Atunci când copilul a ajuns la spital, l-a preluat medicul de gardă. Acesta l-a examinat, plămânii erau curaţi, dar copilul era foarte agitat. I s-a făcut radiografie, pe analize nu se vedea nimic, de aceea familiei i s-a recomandat să aştepte. Am vorbit personal cu medicul Teodoru, am decis că ar fi mai bine să-l trimitem la Galaţi cu o ambulanţă, pentru investigaţii amănunţite. Între momentul în care familiei i s-a solicitat să aştepte şi decizia de a-l trimite la Galaţi a trecut cel mult un sfert de oră. Când medicul a ieşit afară ca să vorbească cu părinţii, ei nu mai erau, dispăruseră cu tot cu fişa noastră”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului ”Anton Cincu” din Tecuci, Claudiu Zara.

Şeful spitalului tecucean a adăugat că a declanşat o anchetă internă şi nu a descoperit nicio culpă medicală.

„Am declanşat o anchetă, am solicitat şi notă informativă de la doctorul Dragoş Teodoru. Notă informativă a dat şi asistenta care l-a asistat pe medic şi a confirmat varianta acestuia. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, noi nu am găsit nicio culpă”, a spus Claudiu Zara.

Acuzaţii din partea familiei apar şi pe numele medicilor de la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi.

„Am fost alături de părinţi şi la spitalul din Tecuci şi la cel din Galaţi, ce a declarat doctorul pediatru din Galaţi nu corespunde cu adevărul, copilul a fost adus în viaţă, plângea şi respira greu, aceleaşi simptome le-a avut de la plecarea de acasă. Menţionez faptul că starea copilului a fost la fel de acasă la spital şi de la spitalul Tecuci la spitalul Galaţi. La Galaţi când am ajuns copilul în continuare cerea la tata în braţe. Credeţi-mă pe cuvânt, copilul consider că putea fi salvat”, a spus Constantin Vîrlanută.

Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sf.Ioan” din Galaţi resping acuzaţiile.

„S-a făcut tot ce se putea pentru salvarea copilului, din nefericire a decedat. Noi am informat Medicina Legală şi Poliţia, în continuare se va proceda conform procedurilor", a declarat managerul Spitalului de Copii din Galaţi, Victoriţa Ştefănescu.

Probleme au fost şi după declararea decesului.

Familia susţine că a întâmpinat obstacole atunci când a încercat să recupereze corpul copilului. În plus, nimeni nu le-a oferit părinţilor explicaţii despre cauzele decesului, aşa cum apar pe certificatul de la Medicina Legală.

Familia s-a sfătuit cu un avocat şi a decis să facă plângere pe numele medicilor implicaţi. Plângerea a fost depusă vineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci. Urmează să fie depusă o plângere şi la comisia de malpraxis din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Totodată, părinţii vor solicita o contraexpertiză pentru a afla dacă verdictul ”asfixie mecanică prin obstrucţia căilor respiratorii inferioare” este corect.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci a deschis deja dosar penal pentru ucidere din culpă in rem.

Copilul a murit, marţi, înecat cu boabe de porumb, după ce a fost investigat la spitalul din Tecuci, unde medicii au găsit corpuri străine în sistemul respirator, după care părinţii au decis să ducă micuţul la Galaţi, cu maşina, 80 de kilometri. Băieţelul de un an şi opt luni a murit la Spitalul de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi.

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *