Actualitate

Deschiderea punctului moldo-ucrainean „Cuciurgan-Pervomaisk”, salutată de europeni

Declarațiile în acest sens au fost făcute de purtătoarea de cuvânt a şefei diplomaţiei europene, Maja Kocijancic.

„Deschiderea punctului comun de frontieră între Ucraina și Republica Moldova «Cuciurgan – Pervomaisk» pe 17 iulie este o dovadă a relațiilor de bună vecinătate și cooperare între Chișinău și Kiev și este salutată de Uniunea Europeană. Acest pas trebuie să eficientizeze și să faciliteze circulaţia mărfurilor dintre Ucraina și Republica Moldova”, a declarat Maja Kocijancic.
Potrivit lui Kocijancic, funcționarea a trecerii de frontieră trebuie „să aducă beneficii tuturor locuitorilor din regiune, în special, oamenilor de afaceri din Ucraina și de pe ambele maluri ale Nistrului”.

De asemenea acest proiect trebuie „să faciliteze circulația mărfurilor în ambele direcții”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt al UE.

Amintim că, în pofida tuturor presiunilor și amenințărilor din partea Tiraspolului și Moscovei, premierul Pavel Filip și președintele Ucrainei Petro Poroșenko au inaugurat, luni, 17 iulie punctul comun moldo-ucrainean de trecere a frontierei „Cuciurgan-Pervomaisc”. Șeful Executivului a subliniat cu această ocazie faptul că proiectul respectiv contravine intereselor pretinșilor lideri de la Tiraspol, dar va simplifica, în schimb, condiţiile de activitate a agenților economici din regiunea transnistreană. Instituirea punctului de trecere amintit va simplifica, potrivit sursei citate, şi circulaţia cetăţenilor noştri, aflaţi pe malul stâng al Nistrului.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *