Actualitate

Desert sănătos: Negresă cu avocado

Negresă cu avocado este un desert sănătos şi foarte gustos. Ingredientele naturale vor transformă desertul într-un adevărat răsfăţ, cu numeroase beneficii pentru organismul tău. Este alegerea ideală pentru persoanele care ţin dietă sau pentru cele care pur şi simplu îşi doresc să mănânce sănătos şi să renunţe la deserturile pline de zahăr. Uite de ce ai nevoie pentru a prepară negresă cu avocado!

Ingrediente necesare:
– un avocado copt
– o jumătate de ceaşcă de ulei de cocoş
– 5 linguri de nectar de cocoş
– o linguriţă de extract de vanilie
– 3 ouă mari
– o jumătate de cană de făină de cocoş
– 6 linguri de cacao de bună calitate, neindulcită
– un vârf de cuţit de sare
– o linguriţă de bicarbonat
– o ciocolată neagră, cu cel puţin 70% cacao

Mod de preparare:
Avocado se curată de coajă şi se transformă într-o pastă cu ajutorul unui blender. Se pune într-un vas curat unde se adaugă uleiul de cocoş, nectarul de cocoş şi extractul de vanilie. Ouăle se bat bine într-un alt vas şi se adaugă apoi peste acest amestec.

Combină într-un alt bol făină, cacaoa, ciocolată dată prin răzătoare, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Amestecă-le cu compoziţia obţinută mai sus şi vei obţine un aluat mătăsos. Acesta se toarnă într-o tavă de copt tapetata cu hârtie de copt şi se da la cuptor. Se lasă la foc mediu până când o scobitobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii este scoasă curată. Dacă simţi neapărat nevoia, poţi să ornezi acest deşert sănătos cu zahăr pudra.

teotrandafir.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *