Actualitate

Despre ce a discutat Dodon cu Putin la ultima întâlnire

 „Suntem dispuşi pentru continuarea promovării unui dialog direct între Chişinău şi Tiraspol la nivel de lideri, reprezentanţi politici, reprezentanți ai societăţii civile şi grupuri de lucru în scopul consolidării încrederii pentru rezolvarea problemelor actuale, cu care se confruntă populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Contăm în continuare pe sprijinul Rusiei în promovarea procesului de reglementare a diferendului transnistrean şi suntem interesaţi de un progres real în domeniul dat pe parcursul anului curent ”, a declarat Igor Dodon, citat într-un comunicat de presă al Președinției.

Igor Dodon a remarcat că în elita politică moldovenească „există persoane care nu se bucură de ameliorarea relaţiilor moldo-ruse şi dezvoltarea parteneriatului nostru strategic”. Potrivit președintelui, Guvernul şi majoritatea parlamentară, ”controlată de ţările din Occident depun tot efortul pentru a submina relaţiile dintre cele două țări”. Acesta a declarat că dezaprobă categoric orice manifestări antiruse ale autorităţilor Moldovei, precum deportările din Moldova a demnitarilor, jurnaliştilor, a artiştilor din Federația Rusă și propaganda antirusească în mass-media.

În cadrul întrevederii, președintele i-a dat asigurări omologului său rus că nu va semna nicio lege antirusească, chiar dacă majoritatea parlamentară o va vota repetat. Acest lucru este valabil și pentru proiectul de lege cu privire la interzicerea difuzării pe teritoriul Moldovei a buletinelor de știri şi a emisiunilor informaţional-analitice produse în Rusia.

Igor Dodon a solicitat preşedintelui Rusiei să susţină cererea Republicii Moldova privind obţinerea statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, dar și extinderea listei întreprinderilor moldoveneşti care vor avea acces pe piaţa rusă şi amnistierea cetăţenilor Moldovei care au încălcat procedura de intrare și ieșire din Federația Rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *