Actualitate

Deutsche Welle: Tot mai mulţi tineri ucraineni se refugiază în Moldova

Confruntându-se cu conflictele separatiste din estul Ucrainei, autorităţile de la Kiev au reintrodus seriviciul militar obligatoriu, aminteşte sursa citată, iar mulţi dintre cei vizaţi de vârsta înrolării văd în Republica Moldova o cale de scăpare din faţa înrolării militare.

De cealaltă parte, cetăţeni din Republica Moldova cu vârsta prielnică înrolării au primit recent undă verde din partea Kremlinului pentru acordarea cetăţeniei ruse.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis pe 9 martie un decret de acordare a cetăţeniei ruse unui număr de 50 de persoane, 35 dintre acestea fiind născute în Ucraina în perioada 1953-1984.

Celalte persoane vizate de decret provin din Republica Moldova, Belgia, Armenia Afganistan, Germania, Vietnam şi Turkmenistan.

La începutul anului, Vladimir Putin a emis un decret care le permite străinilor să se înroleze în armata rusă pentru cel puţin cinci ani. Singura condiţie impusă cetăţenilor străini este să vorbească limba rusă. Decretul emis de Putin face parte din demersurile făcute în vederea profesionalizării forţelor armate ruse, dar are implicaţii diplomatice pentru relaţiile Moscovei cu fostele republici sovietice.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *