Politică

Diacov: Şeful statului trebuie să fie cooperant cu majoritatea parlamentară

„Dodon înţelege foarte bine că nu va putea schimba cursul european. Când a fost învestit, a spus că se detaşează de partid şi că va fi un preşedinte al tuturor. Ar trebui să fie mai cooperant cu majoritatea parlamentară, dacă vrea să facă ceva pentru ţară. Dacă va încălca permanent Constituţia, ar putea fi începută procedura de demitere. Foarte mult nu doresc să se ajungă la un impeachment, nu ne trebuie un nou scandal”, a spus fruntaşul democrat.

În cadrul emisiunii, Dumitru Diacov s-a pronunţat şi pentru relaţiile de prietenie cu Federaţia Rusă. „Moscova doreşte să fim un stat previzibil. Dar cum să reacţioneze un stat când un şef de partid cu câteva mandate în Parlament ne sperie cu mâna Moscovei şi tancurile ruseşti. Noi trebuie să mergem pe cale europeană de dezvoltare, dar să avem şi relaţii bune cu Federaţia Rusă”.

Preşedintele de onoare al PDM a declarat că refuzul PL de a vota pentru introducerea votului uninominal nu va servi motiv pentru a-i scoate pe liberali de la guvernare. „Vor pleca de la guvernare atunci când vor dori ei. Retragerea liberalilor de la guvernare depinde de ei. Noi dorim să păstrăm această coaliţie, să păstrăm acest Guvern până la alegerile viitoare”, a spus Diacov.
 
sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *