Actualitate

Directorul SIS: Peste 100 de organizaţii sunt gata să rupă în bucăţi R. Moldova

"Situaţia din regiune este foarte complicată şi se răsfrânge negativ asupra situaţiei în Republica Moldova. Aş vrea să menţionez din start că situaţia este sub control, conducerea ţării permanent este informată despre situaţia din ţară şi din regiune. Este important să fim vigilenţi, să nu ne dedăm provocărilor din partea acelor forţe care nu doresc binele ţării noastre. Cu părere de rău, provocatori de aceştia sunt mai mulţi decât cei care iubesc Republica Moldova", a declarat Mihai Balan într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Serviciul de Informaţii şi Securitate a elaborat o hartă a riscurilor şi ameninţărilor securităţii statului. Aş menţiona că peste 100 de ONG-uri, servicii şi organizaţii, partide, mass-media sunt gata să sfâşie acest pământ. Să nu se creadă că totul se permite în ţara noastră. Vă sigur că nicio declaraţie cu tentă extremistă sau separatistă nu este lăsată fără atenţia SIS-ului. Şi dacă nu azi, mâine autorii acestora vor trebui să răspundă în faţa legii", a asigurat Mihai Balan.

Directorul SIS a adăugat că problema transnistreană este cea mai mare ameninţare pentru securitatea Republicii Moldova, dar concomitent este şi cea mai dureroasă problemă. "Ce pericol poate fi mai mare decât atunci când 10% din teritoriul Republicii Moldova este ocupat de formaţiuni separatiste, când staţionează ilegal trupe străine", a spus Mihai Balan.

Directorul SIS susţine că structura este pregătită să asigure securitatea Republicii Moldova, nu numai în perioada campaniei electorale. "Deţinem informaţii că sunt provocatori care au intenţia de a destabiliza situaţia din Republica Moldova, mai ales în campania electorală", a subliniat directorul SIS. Mihai Balan a atras atenţia cetăţenilor să fie vigilenţi şi să nu reacţioneze la acţiunile provocatorilor, îndeosebi în timpul manifestaţiilor în masă.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *