Ultima oră

Dodon riscă să fie părăsit de către unii deputaţi socialişti, opinie

Nicolenco şi-a argumentat declaraţia prin faptul că în PSRM nu ar exista unitate. „Dodon a adus mulţi oameni în Parlament şi va trebui să ştie cum să-i păstreze. Partidul Comuniştilor, care era unul destul de unit, a fost părăsit de mai mulţi membri, inclusiv de Igor Dodon. Este clar că în PSRM nu există nici pe aproape acea unitate, care exista în PCRM. Aşa că nu este exclus ca unii deputaţi socialişti să-l părăsească pe Dodon şi să treacă la alte formaţiuni politice din legislativ”, a spus Nicolenco.

Nicolenco a mai declarat că există toate premizele ca să fie constituită alianţa pro-europeană, deşi toate cele trei partide pro-europene vor vi nevoite să facă compromisuri. „Ei sunt condamnaţi să lucreze. Pur şi simplu, nu au încotro. Iar pentru crearea unei coaliţii fiecare va trebui să facă cedări. Va fi o alianţă bazată pe compromisuri. Este clar că fiecare dintre cele trei partide pro-europene va trebui să renunţe la câteva ceva din promisiunile electorale, pentru a putea să lucreze în alianţă”, a spus expertul.

Olga Nicolenco a mai opinat că nu există motive ca partidele pro-europene să se grăbească să facă alianţă cu PCRM. „Partidul Comuniştilor va continua să se destrame şi nu este exclus că până va veni timpul alegerii preşedintelui ţării, ca cineva de la comunişti sau de la socialişti să treacă de partea partidelor de la guvernare”, a punctat Nicolenco.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *