Ultima oră

Doi lei pentru bilete de un leu

Cum se explică "fenomenul"? Timp de două luni, pe unele rute de troleibuz, călătorii vor primi de la taxatori biletele pe care va fi trecut preţul de un leu, taxa de călătorie rămânând însă aceeaşi − doi lei.

Gheorghe Morgoci, Directorul Regiei Transport Electric Chişinău, a explicat cã este vorba de un stoc de bilete mai vechi, tipărit până la majorarea taxei pentru călătoria cu troleibuzul.

„Este un stoc de bilete pentru care au fost cheltuiţi bani şi am decis sã nu le aruncăm. Pentru călători nu se schimbă nimic. Taxa rămâne aceeaşi”, a spus directorul RTEC pentru o agenţie de ştiri.

Stocul cu aproximativ 15 milioane de bilete de 1 leu se va epuiza în circa două luni. Potrivit lui Gheorghe Morgoci, dacã biletele de 1 leu ar fi fost distruse, iar întreprinderea ar fi tipãrit în acelaşi volum bilete de 2 lei, pierderile s-ar fi cifrat la 300 de mii de lei.

O situaţie asemănătoare a existat şi în 2008, când pentru taxa de 1 leu achitată călătorii primeau bilete de 1,5 lei. Biletele au fost tipărite în 2006, când RTEC aştepta decizia CMC de majorare a taxei de călătorie de la 75 de bani la 1,5 lei, lucru care nu s-a întâmplat.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *