Astăzi 17 Ianuarie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 15:47
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Externe 4 Februarie 2016, ora 17:55

Donatorii oferă miliarde de dolari pentru victimele războiului civil din Siria

Marime Font

Miliarde de dolari au fost donați ca să ușureze situația sirienilor afectați de conflictul din Siria care durează de cinci ani.

La o conferință a donatorilor care a avut loc la Londra unde au participat zeci de țări care s-au angajat să contribuie la colectarea sumei de nouă miliarde de dolari. Uniunea Europeană a promis să contribuie cu peste trei miliarde de euro.

David Cameron, primul ministru al Mării Britanii a declarat la conferință că „există un deficit critic în acordarea ajutorului de salvare”.Ahmet Davutoglu a anunțat că aproape 70 de mii de sirieni au fugit de bombardamente din orașe și se îndreaptă acum spre Turcia, scrie Reuters.

60 de țări au fost prezente la conferință, inclusiv și 30 de lideri mondiali. Ei toți au scopul de a ajuta 4,6 milioane de refugiați și 13, 5 milioane de oameni care au nevoie de asistentă umanitară care încă se află pe teritoriul Siriei.

Atât David Cameron, cât și Ban Ki-moon au vorbit despre necesitatea ca copii refugiaților sirieni să primească educația necesară.

Alte țări care s-au angajat că ajute refugiații sunt Germania cu 2,6 miliarde de dolari, Marea Britani cu 1,7 miliarde de dolari, Franța cu un miliard de dolari și câte 925 de milioane de dolari de la SUA, Australia, Belgia, Italia, Polonia, Japonia, EAU, Austria, Elveția, Estonia, Danemarca și Finlanda.

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 17 Ianuarie 2018, ora: 08:03 de Ana Marchitan

Anul Centenarului în raionul Ialoveni

Anul Centenarului în raionul Ialoveni Din editia print

Toate activitățile educative, istorice, culturale și sportive, care se vor desfășura în acest an la Ialoveni vor fi dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 12 Ianuarie 2018, de Ana Gabor

2018. Ce-ţi doresc eu ţie?

Românii au intrat în anul Centenarului Marii Uniri. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md