Externe

Donatorii oferă miliarde de dolari pentru victimele războiului civil din Siria

La o conferință a donatorilor care a avut loc la Londra unde au participat zeci de țări care s-au angajat să contribuie la colectarea sumei de nouă miliarde de dolari. Uniunea Europeană a promis să contribuie cu peste trei miliarde de euro.

David Cameron, primul ministru al Mării Britanii a declarat la conferință că „există un deficit critic în acordarea ajutorului de salvare”.

Ahmet Davutoglu a anunțat că aproape 70 de mii de sirieni au fugit de bombardamente din orașe și se îndreaptă acum spre Turcia, scrie Reuters.

60 de țări au fost prezente la conferință, inclusiv și 30 de lideri mondiali. Ei toți au scopul de a ajuta 4,6 milioane de refugiați și 13, 5 milioane de oameni care au nevoie de asistentă umanitară care încă se află pe teritoriul Siriei.

Atât David Cameron, cât și Ban Ki-moon au vorbit despre necesitatea ca copii refugiaților sirieni să primească educația necesară.

Alte țări care s-au angajat că ajute refugiații sunt Germania cu 2,6 miliarde de dolari, Marea Britani cu 1,7 miliarde de dolari, Franța cu un miliard de dolari și câte 925 de milioane de dolari de la SUA, Australia, Belgia, Italia, Polonia, Japonia, EAU, Austria, Elveția, Estonia, Danemarca și Finlanda.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *