Ultima oră

Dosarul ce viza diplomele lui Gaburici a fost clasat

Cauza a fost clasată la cererea avocaților lui Chiril Gaburici care au invocat expirarea termenului de prescripție.

Procuratura Generală a precizat că infracțiunea care i se imputa fostului premier face parte din categoria infracțiunilor ușoare, cu un termen de prescripție de 2 ani, pretinsa faptă de care era acuzat Chiril Gaburici fiind comisă acum 20 de ani.

Diploma de studii a lui Chiril Gaburici a ajuns în vizorul poliției în luna martie, după ce o investigație a Ziarului de Gardă a scos la iveală mai multe inexactități în CV-ul acestuia. Ministerul de Interne a întocmit ulterior un dosar pe care l-a transmis Procuraturii Generale, dosarul conținând, între altele, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii. Potrivit mass-mediei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar fi arătat că diploma fostului șef al guvernului moldovean era falsă.

La 12 iunie, la o zi după ce a fost audiat de procurori în acest dosar, premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia. El a explicat la cea vreme că demisionează pentru ca opinia publică să fie preocupată mai mult de problemele cu care se confruntă Republica Moldova și nu de diplomele sale de studii.

Sursa: agerpres.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *