Economie

Economia Moldovei s-a stabilizat – salariile pot fi majorate

 Solicitat să comenteze aprecierile potrivit cărora posibila majorare a salariilor pentru anumite categorii de bugetari ar avea conotaţii electorale, Nick Georgiadis s-a oferit să dea un răspuns „mai general”. „Eu nu consider că bugetul ca atare trebuie să fie afectat de perioada electorală sau neelectorală. Economia s-a stabilizat. Am fost onorat să particip, apropo de partea Republicii Moldova, la negocierile cu FMI şi cred că Guvernul dumneavoastră a reuşit să obţină o afacere foarte bună, oricum, mult mai bună decât au obţinut-o Grecia sau România. Eu cred că una din condiţiile pentru care FMI a semnat Memorandumul aşa cum este el, ţine de convingerea Fondului că Guvernul are o atitudine foarte serioasă faţă de buget şi nu are de gând să se joace cu el în cadrul campaniei electorale. Credibilitatea din partea donatorilor este foarte importantă, pentru că Republica Moldova este bazată anume pe donatori. Şi cred că vă descurcaţi bine în acest sens”, a opinat Consilierul de rang înalt. 

El afirmă că a urmărit evoluţia Republicii Moldova timp de 18 şi consideră că „acum este o perioadă critică pentru reforme”. „Foarte mulţi din parametrii necesari reformelor sunt prezenţi şi, cu un pic de noroc, în sensul finalizării crizei mondiale, de asemenea, modul în care ţara îşi îndeplineşte agenda care a fost fixată până acum, chiar cred că următorii ani vor fi foarte buni pentru Moldova”, spune Nick Georgiadis. 

Misiunea UE de Consiliere în Politici Publice pentru Moldova include un grup de experţi internaţionali de nivel înalt care activează în cadrul principalelor instituţii publice, inclusiv Cabinetul Primului ministru, Cancelaria de Stat, Ministerele Economiei, Finanţelor, Justiţiei, Afacerilor Interne, Agriculturii şi Industriei Alimentare, Inspectoratul Fiscal de Stat şi Agenţia de Achiziţii Publice. 

Clubul de presă privind integrarea europeana dezbate în principal probleme ce ţin de implementarea proiectelor finanţate de UE în Moldova. 

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *