CSI / Rusia

Erdogan s-a răzgândit: Nu mai pleacă la Moscova pe 9 mai

“La evenimentul ce va marca Ziua Victoriei, Turcia va fi reprezentată de ambasadorul turc la Moscova”, se arată în anunţ.

Deocamdată nu se ştie care este motivul care l-a făcut pe Erdogan să se răzgândească si să nu mai plece la Moscova, însă la sfârşitul lunii aprilie preşedintele turc a criticat dur declaraţiile lui Putin privind uciderea armenilor în 1915.

Reamintim că, președintele Israelului, Reuven Rivlin, se alătură oficialilor europeni care au revuzat să participe la evenimentele organizate pe 9 mai la Moscova, cu ocazia aniversării celor 70 de ani de la capitularea Germaniei naziste în cel de-al II-lea Război Mondial.

Anterior mai mulți oficiali europeni au anunțat că nu vor merge la Moscova pe 9 mai. Ultimii fiind șeful Guvernului de la Amsterdam, Mark Rutte, și ministrul olandez de Externe, Bert Koenders. Anterior, o decizie similară a fost luată, printre alții, și de cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic, David Cameron, președintele polonez, Bronisław Komorowski, președintele Lituaniei, Dalia Grybauskaitė, președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, sau președintele Estoniei, Toomas Hendrich.

Menționăm că, Ziua Victoriei asupra Germaniei naziste este sărbătorită în țările europene pe data de 8 mai, dată la care trupelor hitleriste au capitulat în fața Aliaților. Cum însă, la ora semnării actului de capitulare, pe frontul sovietic era deja 9 mai, în țările din fosta URSS, inclusiv în Rusia, anume la această dată este marcată victoria în „Marele Război pentru Apărarea Patriei”. Cel de-al II-lea Război Mondial a luat sfârșit la începutul lui septembrie 1945, odată cu capitularea Japoniei în fața Statelor Unite.

sursa: inforesist.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *