Actualitate

Eugen Doga, suparat pe organizatorii Jocurilor Olimpice de la Soci

Maestrul Eugen Doga a postat pe un site de socializare un mesaj în limba rusă în care îşi manifestă indignarea faţă de acţiunile organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Soci. El susţine că piesa "Blânda şi Tandra mea Fiară" i-a fost modificată, iar autorii falsului nu s-au sinchisit cel puţin să-l invite la înregistrare.

"Mă bucur că muzica mea a răsunat din nou, după olimpiada din ’80, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Cum şi-au permis să mutileze lucrarea când autorul este încă în viaţă? Nu am fost anunţat că cineva îmi va "prelucra" compoziţia şi nici nu am fost invitat la înregistrare", a scris Eugen Doga.

Şi renumita interpretă rock Zemfira din Rusia susţine că i-au fost încălcate drepturile de autor. Ea a postat pe site-ul personal un mesaj în care afirmă că televiziunea Pervâi Canal i-a utilizat o piesă fără a-i cere acordul în prealabil, acţiune pe are artista o califică drept lipsă de respect.

"Pervâi Canal a ignorat înţelegerile care ar fi trebuit să aibă loc şi a folosit linia mea melodică fără a-mi cere acordul. Este o încălcare directă a drepturilor de autor. Cum vă permiteţi o asemenea lipsă de respect? Credeţi că vă puteţi permite orice?", a scris Zemfira.

Evenimentul de deschidere al Jocurilor Olimpice de la Soci a avut loc pe 7 februarie cu un spectacol grandios la care au participat oficiali şi sportivi din întreaga lume.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *